A cincea tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech, constând în 87750 de doze, va sosi, luni, 18 ianuarie, în România. Vaccinurile vor fi ajunge pe cale aeriană

A cincea tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech, care constă în 87.750 de doze, va sosi, luni, 18 ianuarie, în România. Tranșa va fi adusă pe cale aeriană pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara. Anunțul a fost făcut de Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Comitetul de coordonare a imunizării populației a informat că procesul de vaccinare continuă atât în centrele din țară. Dozele de vaccin anti-COVID-19 vor fi împărțite după cum urmează: la Centrul Regional de Distribuție București – 33.930 doze. La Centrul Regional de Distribuție Brașov – 11.700 doze. La Centrul Regional de Distribuție Cluj – 9.360 doze. La Centrul Regional de Distribuție Constanța – 8.190 doze. La  Centrul Regional de Distribuție Craiova – 7.020 doze. La Centrul Regional de Distribuție Iași – 10.530 doze. La Centrul Regional de Distribuție Timișoara – 7.020 doze.

„În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare”, a declarat Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea

„În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București”, a menționat Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Firma producătoare asigură transportul spre centrele de stocare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță. ele sunt păstrate în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă. În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare.

În privința calendarul de livrare a dozelor, compania Pfizer a anunțat revenirea la programul inițial de livrări către Uniunea Europeană începând cu săptămâna 25 ianuarie, cu cantități crescute începând cu săptămâna 15 februarie. În data de 15 ianuarie a debutat Etapa a II-a a campaniei de vaccinare. Ea este destinată persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, persoanelor cu boli cronice, indiferent de vârstă. De asemenea rămâne prioritar personalului-cheie care desfășoară activități în domenii esențiale.

Comitetul Național de Vaccinare a anunțat că până ieri, 16 ianuarie, la exact trei săptămâni de la debutul campaniei de vaccinare în România, au fost vaccinate cu serul Pfizer 196090 persoane.