Primul care a anunțat cum se va acționa în județ, a fost președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu Sălajanu. Pentru ca drumurile comunale sau județene să nu rămână sub nămeți, a fost alocată suma de 4 milioane de lei.

Aleșii județeni din Sălaj au încheiat parteneriate cu primăriile din județ, astfel încât să existe echilibru financiar la bugetele locale.

În ceea ce privește sectoarele de drum județean unde se fac lucrări de reparații, modernizare, obligația de deszăpezire aparține constructorului.

În județul Sălaj sunt cinci drumuri județene care au intrat în reparații masive: DJ 108A- la limita Cluj-Bogdana, DJ 108 D- Crișeni- Cehu Silvaniei, DJ 191 C- Nușfalău – Crasna – Zalău – Creaca, DJ108D – Cehu Silvaniei – limita județului Maramureș, DJ110 – Măeriște – Doh – Dumuslău – Carastelec.

La Brașov, autoritățile au pregătit peste 4 milioane de lei pentru deszăpezire, iar suma poate crește, în funcție de necesități.

În prima etapă, se va interveni pe arterele principale, apoi pe străzile din cartierele mai mici.

Sunt pregătite peste 40 de utilaje de intervenție, iar în cazul secțiunilor de drum naționale, intrate în reparații, deszăpezirea va fi făcută de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Nici Sibiul nu rămâne sub zăpadă, sunt pregătite peste 40 de utilaje pentru îndepărtatul și transportul zăpezii și alte 15 pentru împrăștierea materialului antiderapant. Pentru ca „iarna să nu fie pe uliță”, la Sibiu a fost alocată pentru deszăpezire suma de 3,8 milioane de lei, dar poate fi suplimentată în urma unei rectificări bugetare.

În Bihor, consilierii județeni au alocat peste 8 milioane de lei, astfel încât deszăpezirea să fie făcută ca la carte. Sunt încheiate contracte cu cinci operatori economici care au garantat că au toate utilajele necesare.

La Cluj, sunt două firme care se vor ocupa de deszăpezire cu 26 de utilaje moderne.

Nici Mureș nu va râmâne îngropat în zăpadă, s-au alocat până în acest moment 4 milioane de lei, dar edilul Soós Zoltán vrea să înlocuiască sarea cu alte materiale antiderapante, pentru a nu mai distruge străzile din oraș.

În județul Arad se va intervene cu peste 50 de utilaje, iar în județul Maramureș, unde iarna a venit mai devreme ca în alte zone, sunt pregătite 70 de utilaje pentru deszăpezire.

Ca în fiecare an, administrațiile locale nu ezită să sublinieze că deszăpezirea este o sarcină care le revine pe domeniile publice, spațiile private se curăță de locuitori.