Performanță pentru echipa Transilvania Rally Raid Team și implicit, pentru România.

În cursul acestui weekend, pilotul Mihai Ban și copilotul Ion Ștefan Călin au ajuns pe podiumul Campionatului European, în prima etapă (Riverside Baja, Ungaria), fiind singurii din România care au participat la această competiție de cross country.

Năsăudeanul Mihai Ban, pilot, împreună cu Ion Ștefan Călin, copilot, au făcut astfel parte din echipa Transilvania Rally Raid Team, reprezentând țara noastră în prima etapă desfășurată în cursul acetui weekend, în Ungaria.

„Felicitări pentru Mihai Ban! Nu e simplu să ai în dreapta un navigator-începător-sabotor, mai ales când concurezi la nivel înalt.

În prima probă specială nu am avut trip-ul funcțional și am spart un diferențial spate în runda 3… Toate penalizările încasate sunt „opera” mea”, a spus Ion Ștefan.

„Am obținut locul 1 la clasa TH, dar cel mai mult ne bucură locul 3 obținut la Auto. În cadrul etapei, ne-am clasat pe locul 11 la Overall. Este cel mai bun rezultat de până acum… Mai ales că a fost pentru prima oară când Cheloo a urcat la volan, în calitate de copilot!

Am cumpărat această mașină anul trecut, în toamnă. Este un prototip fabricat în Cehia. A terminat de două ori celebrul raliu Dakar, în America de Sud!

Trebuie să mulțumim echipei experimentate de mecanici ai lui Tomas Ourednicek, de la Ultimate Dakar. Ne-au asigurat asistența tehnică și au făcut imposibilul să ne înlocuiască diferențiarul într-un timp record”, a explicat pilotul Mihai Ban.

Probleme la start, dar recuperare spectaculoasă

Cu ocazia rezultatului înregistrat, Mihai Ban și Ion Ștefan au ținut să mulțumească sponsorilor care i-au susținut și i-au ajutat să treacă cu brio peste această primă etapă a Campionatului European.

În ciuda faptului că cei doi piloți au început campionatul cu o serie de probleme la alimntarea tripului, aceștia au reușit să recupereze, clasându-se însă în finalul clasamentului general pe cea de-a unsprezecea poziție.