Însă, spre bucuria multora, rămân, în definitiv, niște mituri și povești generate din sutele de povești umblate prin viu grai de câtre bătrâni.

Transilvania este o parte de interes a României pentru călătorii. O regiune cu locuri interesante care pot fi vizitate, atât în plan familial, cât și într-un grup friendly. Desigur, dacă nu ești o persoană iubitoare de muzee, castele și regiuni restrânse, te poți aventura în pădurile Transilvaniei, și poate, cine știe, găsești sâmburele de adevâr din  legende.

Natură – Vegetație și drumeții

Totodată, zona este situată chiar la graniță, unde Carpații se întâlnesc cu munții din vestul României. Peisajul este format dintr-un mozaic verde de dealuri dese, care se transforma într-o zonă montoasă frumoasă de descoperit. Drumetii, camping-uri, conversatii pe marginea unui lac montan, toate constituie o atmosferă de care te vei bucura din plin.

Oraș și centru – Istorie și frumuseți

Pe lângă frumusețea naturii, Transilvania conturează o regiune cu cele mai mari și încântătoare orașe ale Romaniei. În general, Cluj-Napoca este minunea din lumina reflectoarelor și cel mai căutat oraș de străbătut. Cultura, piețele centrale, monumentele cunoscute precum Statuia lui Avram Iancu și Statuia lui Matthias Corvinus, sunt doar câteva
exemple de personalizați pe care ai ocazia să le vezi în centrul Clujului.

Arhitectura este realizată în stil baroc,cu străzi înguste, pavaj cu pietruire și un numar impresionant de muzee, care nu te vor face să stai pe loc. În Transilvania, prin geneză, viața aici nu se oprește la un singur minut sau loc, călătoria fiind mereu activă și pozitivă.

Castelul Corvinilor – Un punct care trebuie vizitat

Probabil ai auzit de Castelul Corvinilor, cel mai vechi și încântător castel al regiunii. Castelul Hunedoarei, numit și Castelul Corvinilor, al Corvineștilor sau al Huniazilor, este cetatea medievală a Hunedoarei. Ne putem mândri cu faptul că este reprezentativ pentru arta feudală gotică a secolului XIV-lea, și vechimea lui pe locul unui castru roman.

În definitiv, chiar dacă situația actuală nu este benefică nimănui, câteva zile de fugit pe meleagurile românești din centrul României, este o doză de relaxare, rupere de realitate și admirația ochiului. Dacă ești o persoană iubitoare de călătorie și nu știi unde să pleci cât mai repede pentru a te deconecta câteva zile, intră în tărâmul transilvănean și descoperă minunile ascunse ale regiunii turistice.