Vaccinarea la Cluj-Napoca se apropie de 50 % din populația municipiului, motiv pentru care edilul a anunțat gratuitate pentru clujeni, în fiecare zi de vineri, în mijloacele de transport în comun.

”Ne apropiem cu vaccinarea de 50%. Eu sper ca săptămâna viitoare să putem bate gongul, 50% rata de vaccinare. Ne mai lipseau acum 3 zile 7500 de persoane vaccinate.

Programul Vinerea verde a fost aprobat de Consiliul Local și totul depinde de anunțarea ratei de vaccinare de 50%. Eu am calculat că cel târziu din 11 iunie s-ar putea circula gratuit vinerea pe transportul în comun din Cluj-Napoca”, a spus Boc la Ziualive.

Cluj. Transport gratuit pentru clujeni în fiecare zi de vineri

Această măsură a fost discutată în din luna aprilie. Dar municipalitatea a fost în discuții cu reprezentanții Companiei de Transport Public privind costurile financiare pentru implementarea acestui proiect.

Edilul a mai precizat că o astfel de idee va putea fi implementată, în viitor, și în afara zonei metropolitane. Cluj-Napoca va fi primul oraș din România unde transportul în comun va fi gratuit în fiecare vineri.

Motivul pentru care s-a ales ziua de vineri reprezintă susținerea campaniei ,,Vinerea Verde”, inițiativă menită să să reducă poluarea cauzată de transportul cu mașinile personale în marile orașe.

Campania a fost lansată pe 12 martie de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Având sloganul ”STOP! Azi mașina stă pe loc!”, inițiativa încurajează utilizarea transportului alternativ de către angajații din instituțiile publice în scopul reducerii poluării și implicit, a emisiilor de carbon.

Până la sfârșitul anului, ,,Vinerea Verde” are ca și țel ca cel puțin unul din patru angajați să vină în ultima zi lucrătoare a săptămânii la locul de muncă pe jos, cu bicicleta sau cu mijlocul de transport în comun.

Astfel va putea renunța , pentru o zi, la autoturismul personal, soluție benefică mediului înconjurător.

Cluj-Napoca va implementa din luna iunie transportul în comun gratuit, în fiecare vineri.