Timp de nouă zile, peste 30 de alergători au parte de o aventură unică pe Via Transilvanica, aceștia participând la ultramaratonul „Transylvania Legends”, care implică parcurgerea a nu mai puțin de 641 de kilometri între Putna și Mediaș pe ”drumul care unește”.

”Nici nouă nu ne vine să credem că aventura a început: 9 zile de alergare pe cel mai frumos traseu din România – Via Transilvanica. (…) Să fie cu spor, bucurie şi magie, căci avem o Românie frumoasă, numai bună de alergat şi străbătut!

Etapa 2 a Ultramaratonului Multi Stage Transylvania Legends ar fi trebuit să fie de la Meștecăniș până la Tășu, adică 84 km. Însă natura ne-a întâmpinat cu zăpadă, lucru care ne-a făcut să ne abatem de la planul inițial. Așadar ne-am oprit la km 51, la Poiana Stampei. În seara asta înnoptăm la Tășu, acolo unde ne aștepta deja soarele și pământul „uscat”.

Mulțumim pentru găzduire lui Tibi Ușeriu și tuturor oamenilor faini de la Tășuleasa Social. În rest, ce să vă mai spunem…ne continuăm cursa, ne alergăm visul și ne auzim pe mâine”, au transmis organizatorii care au luat startul în data de 22 aprilie de la Mănăstirea Putna.

Unde sunt cumpetitorii acum

În cursul acestei zilei, alergătorii au avut de parcurs drumul către Valea Șieului, iar mâine dimineață se vor întrece pentru a ajunge în județul Mureș.

Maratonul se va încheia la Mediaș, în data de 30 aprilie, după 641 de kilometri.

”Fie ca această cursă să releve pentru fiecare alergător ceea ce îi este menit! De la Putna până la Mediaș, suntem alături de ei, fizic sau virtual, oferind sprijin moral sau ajutor direct de pe traseu. Totul pentru a celebra dragostea pentru natură și alergare, ce ne unește dincolo de diferențe, vârstă sau experiență. Fiecare pas, e un pas câștigat în redescoperirea comorilor românești. Mulțumim Tășuleasa și Via Transilvanica pentru că ați dat viață acestui traseu”, au transmis ei pe pagina de Facebook a concursului.

Scopul ultramaratonului

Ultramaratonul „Transylvania Legends ” reprezintă o acțiune menită să susțină copii de la Așezământul „Sfântul Leontie Ierarhul”, Rădăuți, precum și să promoveze bucuria alergării pe munte.

Pentru susținerea reală a cauzei, se pot face donații prin intermediul acestui link.

”Uitați-vă bine la ei. Oamenii aceștia aleargă într-o cursă de anduranță, care se întâmplă chiar pe drumul nostru, Via Transilvanica, fără ca noi să fi făcut ceva în acest sens. Este o premieră pentru proiectul nostru, o inițiativă care trebuie să se repete.

Au dat startul la Putna, locul de unde începe și călătoria pe Via Transilvanica, iar în această seară poposesc în campusul Tășuleasa Social. I-am așteptat cu drag și entuziasm, dar mai ales cu multă admirație pentru că știm cum e prin Bucovina la pas, ne putem doar imagina că în alergare e “ceva mai intens”.

Transylvania Legends este o cursă de 641 km, cu 19820m+, compusă din 8 etape. Unii participă la o etapă, alții la mai multe și sunt o seamă de alergători care și-au propus să le facă pe toate și să ajungă până în Mediaș, tot pe Via Transilvanica.

Pentru asta există drumul nostru. Pentru cei care merg pe el, cei care și-l asumă în viețile lor și îi dau un sens dincolo de un drum însemnat de la Putna la Drobeta Turnu-Severin.Felicitări pentru tot ce faceți! Bun nume ați găsit pentru această cursă. Cale bună! Și ceva mai aspră decât de obicei”, a transmis Tășu.