Dezvoltarea științei și a medicinei a ajuns să creeze, într-un timp foarte scurt, tratamente pentru lupta împotriva COVID-19, holeră, iar lista poate continua. Niște cercetători din Israel au reușit, în premieră, să creeze un tratament unic. De ce este unic?

Tratamentul pentru holeră, boli infecțioase și inflamații se administrează sub formă de iaurt, informnează agenția Xinhua. Oamenii de știință de la Universirtatea Ben Gurion ( BGU) din sudul Israelului au reușit, după ani de studii, să creeze un tratament ce tratează holera pe bază de iaurt.

Oamenii de știință de la BGU au identificat noi candidaţi la medicamente pe baza moleculelor izolate din iaurtul probiotic pentru combaterea bacteriilor patogene şi pentru tratarea diferitelor afecţiuni inflamatorii.

Tratament cu iaurt împotriva holerei

Cercetătorii au izolat moleculele secretate de drojdie în chefir, o băutură fermentată preparată din iaurt de lapte, produsă prin inocularea drojdiilor și bacteriilor în lapte.

În urma analizelor, medicii au observat că moleculele au un potențial semnificativ de a combate bacteriile patogene, prin reducerea semnificativă a virulenţei bacteriei Vibrio cholerae. Această bacterie provoacă holera.

Efectul antibacterian s-a bazat pe întreruperea proceselor de comunicare între celulele bacteriene şi de interferare în agregatele bacteriene, ce joacă roluri semnificative în virulenţa Vibrio cholerae şi în progresia bolii.

Tratamentul este recomandat și pentru alte boli infecțioase

Obţinerea activităţii antibacteriene prin blocarea comunicării celulare reprezintă o strategie promiţătoare împotriva bacteriilor rezistente la antibiotice, au observat cercetătorii, relatează universul.net.

Medicii au mai precizat că în timpul ,,furtunii de citokine”, moleculele izolate au efect antiinflamator semnificativ. Acesta este răspunsul extrem al sistemului imunitar și cauza principală de deces a pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19, dar şi în cazul afecţiunilor inflamatorii intestinale, cum ar fi boala Crohn.

 

Reamintim că niște oameni de știință de la Universitatea Ben Gurion ( BGU) din sudul Israelului au reușit să creeze un tratament împotriva holerei, boli infecțioase și inflamații pe bază de iaurt.