Județul Arad nu a înregistrat pierderi ale flacoanelor de vaccin de la startul campaniei de imunizare a populației. Luni, după deschiderea noului centru din Ineu, lucrurile s-au complicat. Personalul nu a fost pregătit să facă față provocărilor. Doar a doua zi angajații au realizat lipsa a trei flacoane, Pfizer-BioNTech, care conțineau 18 doze de vaccin.

Conform „aradon.ro”, coordonatorul centrului de vaccinare, Ionescu Ionel, a confirmat pierderea dozelor și a relatat cele întâmplate:

“Am primit flacoanele într-o pungă de hârtie – 27 de bucăți se aflau ambalate împreună în carton. Se pare că în pungă se mai aflau încă trei flacoane, pe care nu le-a observat nimeni și care, cel mai probabil, la închidere au fost aruncate la gunoi. Am realizat dimineață, la deschiderea centrului, că ne lipsesc trei flacoane – în loc de 20 aveam doar 17. Am încercat să mergem pe urma lor, am căutat și în coșurile de gunoi, dar firma ridicase deja gunoiul, așa că fizic nu le-am mai găsit. Chiar dacă erau expirate, măcar știam cu exactitate ce s-a întâmplat. În nebunia care a fost ieri, la deschiderea centrului, din cauză că nimic nu funcționa, iar oamenii așteptau în fața ușii, s-a creat o stare de agitație care a dus, probabil la această – să-i spunem – neglijență.”

Direcția de Sănătate Publică Arad a fost notificată de pierderea celor trei flacoane

Alertată, Direcția de Sănătate Publică Arad a și trimis personal la fața locului pentru a face o anchetă. Echipa trimisă trebuie să stabilească ce s-a întâmplat cu exactitate acolo. O problemă ar fi felul în care a fost pregătit centrul din punct de vedere al echipamentului, „nimic nu funcționa”. Iar a doua problemă este personalul neinstruit sau doar nepăsător. Cei de acolo trebuie să facă față inclusiv efectelor secundare care, uneori, pot fi grave. Și totuși nimeni nu a știut câte flacoane sunt seara, cu toate că acestea au un regim termic special.

În județul Arad sunt 27 de centre de vaccinare, dintre care doar trei sunt dotate complet, conform listei obținute de la Instituția Prefectului – Județul Arad.

.