Două persoane din București și Pitești au fost identificate cu tulpina sud-africană.

Specialiștii MedLife au identificat cele două cazuri cu noua tulpină sud-africană în urma analizării a 93 de probe în cadrul studiului de secvențiere a genomului virusului SARS-CoV-2.

Una dintre probe provine de la o persoană din București, iar cealaltă este a unei persoane din Pitești.

72 de persoane infectate cu tulpina britanică B.1.1.7

Potrivit comunicatului celor de la MedLife , specialiștii au identificat 72 de cazuri de infectare cu tulpina britanică B.1.1.7.

,,Potrivit raportului, cazurile de infectare cu tulpina britanică provin din București – 61 de pacienți, din Constanța – 4 pacienți, din Dâmbovița – 2 pacienți, din Prahova – 1 pacient, din Ilfov – 1 pacient, din Galați – 1 pacient, din Cluj – 1 pacient și din Teleorman – 1 pacient”, precizează reprezentanții de la MedLife.

Cele 93 de probe au fost prelevate în perioada 20-24 februarie 2021, de la pacienți deja infectați cu SARS-CoV-2.

,,Cele 93 de probe analizate în acest lot au fost prelevate în mod aleatoriu în perioada 20-24 februarie 2021, de la pacienți infectați și confirmați cu virusul SARS-CoV-2 în urma testării RT-PCT, probele fiind furnizate de Direcțiile de Sănătate Publică”, potrivit unui comunicat MedLife.

Tulpina sud-africană

Varianta B.1.351 a fost identificată la mijlocul lunii decembrie în Africa de Sud. A fost depistată în 50 de țări. Conform unui studiu realizat în Africa de Sud, eficiența vaccinului  AstraZeneca este mai mică față de această noua mutație a COVID-19. Totodată, această mutație nu compromite activitatea de neutralizare a vaccinului împotriva noului coronavirus.

În țara noastră, creșterea continuă a ratei de infectare întărește faptul că tulpina din Marea Britanie devine, treptat, dominantă pe teritoriul țării noastre. În România au fost identificate 272 de persoane infectate cu tulpina britanică. Mai bine de 151 de persoane au fost identificate de specialiștii MedLife.

Astăzi, 5 martie, doi pacienți au fost identificați cu noua tulpină sud-africană a virusului SARS-Cov-2. Specialiștii de la MedLife susțin că una dintre persoanele infectate este din București, iar cealaltă din Pitești.