Rezerve serioase în privința revenirii activității turistice

Se spune că speranța nu moare niciodată. Singurul lucru pe care destinaţiile turistice din Europa îl pot face este să fie pregătite şi să spere că lucrurile se vor îmbunătăţi, se arată într-o analiză Bloomberg.

Vestea bună a existenței mai multor vaccinuri a dat noi perspective reluării relativ rapide a vieții turistice. Campaniile de vaccinare au început în majoritatea statelor, dar vor mai trece câteva luni până când vor fi vaccinate suficiente persoane. Așadar, sunt șanse minime ca turiștii să umple avioanele, să meargă în croazieră sau să stea la barurile de pe plaje.

Într-o mare de incertitudini, firmele din turism nu au încă indicii clare cu privire la sezonul estival din acest an. Cele mai realiste au bănuieli și temeri că 2021 nu va fi un an ușor din punct de vedere al rezervărilor și, implicit al câștigurilor.

Datele la început de an 2021 sunt dezamăgitoare

Datele celor din industria turismului la început de an sunt dezamăgitoare și îngrijorătoare deopotrivă. Spre exemplu, reprezentanții de la Paolo Manca, care conduce lanţul Felix Hotels din Sardinia, spun că în mod normal în această perioadă rezervările pentru vară ar fi fost la 30% din capacitate. Însă în prezent registrul său este aproape gol.

Turiștii împătimiți din România nu au ratat unele destinații mai relaxate în privința condițiilor de vizitare și cazare. La fel se constată același fenomen la nivel internațional. Este însă regretabil pentru restul turiștilor care ar dori să viziteze, dar nu îndrăznesc din cauza amenințării COVID-19. Și pentru hotelurile și circuitele turistice rămase în abandonare, de asemenea.

De asemenea, turismul din România este la fel de afectat. Mai mult, recent guvernul României a anunțat că intenționează să nu mai acorde tichetele de vacanță pentru bugetari înanul 2021. Măsura va reduce considerabil veniturile celor din turism, care oricum se așteptau la pierderi considerabile și în acest an. Așadar, la mare căutare vor fi călătoriile virtuale.