Turismul are mari șanse să fie relansat, după ce a fost crunt afectat din cauza pandemiei.

Astfel, în județul Bihor, orașele Salonta și Săcueni au primit undă verde de la Ministerul Turismului. Acestea sunt declarate oficial stațiuni turistice, iar acest lucru înseamnă că vor primi mai mulți bani de la Guvern.

Turismul poate fi salvat. Unde te poți plimba cu bani puțini

În județul Bistrița-Năsăud, orașul Beclean este declarat stațiune turistică.

”  Pe termen lung şi mediu, atestarea acestor localităţi sau părţi din localităţi ca staţiuni turistice de interes local va crea un impact pozitiv. Prin prisma potenţialului turistic, dar şi a resurselor naturale şi antropice, acestea vor putea fi promovate cu noul statut şi astfel vor avea şanse mai mari în atragerea de finanţări nerambursabile, printr-un punctaj sporit, în condiţiile în care unele programe impun acest criteriu, influenţând, în consecinţă, şi creşterea circulaţiei turistice, dar şi diversificarea ofertelor”, transmite Ministerul Turismului.

Care sunt locurile fabuloase pe care le poți vizita și în pandemie

Bistrița este, cu adevărat, o destinație pentru vacanța perfectă.

Alături de orașelede Sibiu și Brașov face parte din ”Ruta cultural-turistică Porțile Transilvaniei”. Este un proiect din 2018 care a primit deja avizul de la Ministerul Economiei.

Oricine ajunge în Bistrița nu poate rata centrul istoric, Biserica Evanghelică sau Casa Argintarului.

Aceste obiective  sunt cuprinse și în monografia ”Bistrița – Poarta Transilvaniei”, concepută de Lucian Mureșan, Laurențiu Grec și Corneliu Gaiu, lansată de curând, de către cei trei ardeleni.

De asemenea, satele din Transilvania sunt o opțiune pentru a petrece vacanța în țara.

Cele din județul Sibiu sunt cunoscute pentru frumusețea peisajului, liniștea și siguranța pe care le oferă.

În Alțâna, județul Sibiu sau Viscri din județul Brașov, ai ocazia  să admiri casele în stil săsesc, să vezi tradițiile localnicilor.

În ultimul timp, tot mai mulți tineri au manifestat interes pentru relocarea la sat.