Sute de turiști au decis să-și petreacă sfârșitul de weekend la Poiana Brașov, în ultimul weekend dinaintea noilor restricții impuse de către Guvern.

La gondola care duce la pârtia de schi s-au format din primele ore ale dimineții cozi cu turiștii dornici să se bucure de vremea bună din acest weekend.

La telegondola din Poiana Brașov, turiștii așteaptă și 20 de minute ca să urce pe pârtie datorită cozii imense de iubitorii sportului de iarnă. Cei prezenți în Poiana Brașov se bucără de ultimul weekend înainte de intrare în vigoare a restricțiilor luate de către Guvern.

La fața locului au fost mobilizați mai mulți jandarmi pentru a verifica dacă turiștii poartă mască de protecție și se respectă distanțarea socială, conform Digi24.

Iarna încă persistă în Poiana Brașov

În masivul Postăvarul stratul de zăpadă este de 70 de centimetri, iar la baza pârtiei zăpada este în continuare bună de schiat, având 50 de centimetri.

Cei de la Salvamont România le amintește turiștilor să schieze cu atenție și să nu se abată de la pârtia de schi. De la începutul sezonului, salvamontiștii au intervenit în 400 de incidente.

Circulația după ora 22:00 este interzisă

Miercuri, 10 martie, Guvernul României a decis să prelungească starea de alertă. La propunerea CNSU, circulația după ora 22:00 este restricționată, iar cazarea la hoteluri și pensiuni va fi limitată la 70 %. Măsurile vor intra în vigoare din 14 martie, duminică.

Premierul Florin Cîțu a explicat de ce a optat pentru limitarea circulației după ora 22:00.

„Este o măsură care are succes și în România. Vom vedea cum va evolua, dar eu zic că diferența față de data trecută, când am introdus această măsură o fac dozele de vaccin. Am început o campanie de vaccinare de succes, în martie vom vaccina aproape un milion de români, în aprilie mergem la două milioane în plus. Va ajuta în paralel cu aceste reguli”, a precizat premierul României.

Totodată, premierul a mai declarat că aceste măsuri au fost impuse datorită nerespectării cu rigurozitate a cerințelor venite din partea autorităților.

„E o restricție minoră, având în vedere contextul european al pandemiei și ce se întâmplă în alte țări”, a precizat premierul.