Ce-i drept, nu ar fi exclus să fi avut ocazia de a asculta fabula celebră a lui Escop, potrivit căreia era relatată cu multă măiestrie păţania tânărului pastor care, pentru amuzament, a urlat în neînregistrate rânduri, “Lupul! Lupul la oi!!!.”

Amu… treaba e că în timpurile acelea, atunci când sătenii au ieşit în ajutor cu topoare şi furci, ciobanul cel tânăr o cam râs de ei şi… nu doar o dată, ci de cam două ori ca să fu-ie treaba completă. Nu este exclus ca văzând cele petrecute, lupul să fi considerat că atunci era momentul oportun pentru a ataca, şi… evident, asta o şi făcut!

Disperat, flăcăul o strigat în pomină, căci niciun sătean nu o m-ai auzit tainele grăite, iar astfel, sărmana turmă de oi fu din păcate pierdută sorocului. hma pro crack

Ei bine, lăsând la o parte „graiul ciobănesc” şi vorbind serios, se pare că ceva de genul a păţit şi un cititor al ziarului Sibiu Independent, care a dorit să se angajeze ca biet şi umil cioban, ca să ocrotească 300 de lâni patrupede. Cu dorinţa înflăcătoare de a avea grijă de sutele de ovine, omul a dat „de veşti ţării” aşteptând cu ardoare să fie contactat.

Vorba din popor spune ca prinţul va ajunge la mândră pe calul alb… În realitate însă… cu siguranţă, calul va ajunge! Aşadar, şi în cazul de faţă, precum domniţa dezamăgită de mârţoaga fără călăreţ, omul nostru a primit întradevăr nenumărate telefoane, însă acestea, în mare, au fost de-a dreptul stupide, precum “alo, alo” și nenumărate înjurături.

Drum de 300 de kilometri pentru un cioban de oi invizibil.

Potrivit păţitului, într-o anumită seară, acesta a primit un apel promiţător de la un mascul care contribuise la naşterea celor doi copii ai săi. Conform lui, acesta voia să lucreze ca cioban le Valea Hârtibaciului dar nu dispunea de finanţele necesare pentru a se deplasa pe o distanţă mai mare de 150 de kilometri până în judeţul Sibiu.

În plin extaz pentru faptul că în sfârşit ‘Miezau o dat o rază de lumină divină, aducând înaintea sa un concetăţean vrednic şi dispus de muncă, acesta i-a propus să se deplaseze personal cu autoturisum până la Piteşti ca să îl aducă pe respectivul direct la stână. Având în vedere faptul că „viitorul cioban” se afla în apropiere de Piteşti, acesta a spus că se va deplasa utilizând mijlocul feroviar, urmând să se ducă ulterior la locul de întâlnire cu cel care îi promisese locul pe „plantaţie”. Dorind să dea asigurări că treaba este sigură, acesta la apelat pe om de mai mult de 20 de ori înainte de a ajunge la destinaţie. “Am vorbit la telefon cu dânsul și părea 100% dornic să vină la Sibiu și să muncească în condiții peste media anunțurilor de angajare a ciobanilor. Am condus peste 100 de kilometri, timp în care m-a sunat de mai multe ori, cum că este pe tren și ajunge în gară. Am ajuns entuziasmat la Pitești și surpriză, nu mai răspundea la telefon iar gara era pustie. Am întrebat la informații și nimeni nu știa nimic. După zeci de apeluri, acesta și-a închis telefonul. M-am întors dezamăgit la Sibiu. ” a declarat cititorul Sibiu Independent Mă deplasez la Timișoara, dar nu am bani de rată!

“I-am spus că îi cumpăr bilet de autobuz și că-l aștept bucuros în autogara din Sibiu. La fel, “Doamne ajută să ne vedem și tot felul de promisiuni”. Am ajuns în autogară și surpriză! Șoferul a spus că a sunat călătorul de mai multe ori și că acesta nu a sosit. A doua țeapă deși ofer salariu motivant, mâncare caldă , țigări și loc de dormit. Bineînțeles, nici până astăzi nu a mai răspuns la telefon. “ a mai adăugat cititorul Sibiu Independent Potrivit bărbatului, după două ţepe consecutive acesta se simţea exact ca în fabula lui Escop. Nici dacă ar fi ajuns la uşă ca cioban, nu ar mai fi crezut şi ar fi avut nenumărate temeri că nu ar mai fi contactat în următoarea zi, trezindu-se chiar şi cu câteva ovine în minus. Caut cioban să urle din toți plămânii “Lupul! Lupul la oi” Speranţa omului nu pare să fie pierdută, motiv pentru care acesta încă speră că la uşa lui va bate într-un final persoana potrivită. Scurt pe doi, dacă vrei să fi drumăreţ pe dealurile de pe Valea Hârtibaciului în compania mioarelor, cu ciomagul de rigoare bine ţinut la subsură, evident, cântând la frunză sau la fluier îmbrăcat autentic cu un cojoc de rigoare, mergi tati, drept înainte, apleează cu „încredere” la 0771275008 Eroare, Panică, SOPT!