Polițiștii bihoreni au confiscat miercuri peste 11 kilograme de tutun de contrabandă şi 177 de pachete de ţigări netimbrate

 

Polițiștii bihoreni au confiscat miercuri peste 11 kilograme de tutun de contrabandă şi 177 de pachete de ţigări netimbrate, în timpul unor acţiuni desfăşurate în mai multe localităţi din judeţ, proprietarii produselor alegându-se cu dosare penale, informează comunicatul IPJ Bihor din 04.02.2021.

Comunicatul Biroului de presă al Poliţiei Bihor prezintă că tutunul a fost găsit în maşina unui bărbat în vârstă de 68 ani din municipiul Marghita. El a fost prins în timp ce îl vindea în apropierea pieţei din localitate.

„În portbagajul autoturismului, polițiștii din Marghita au descoperit doi saci, în care se aflau 23 de pungi de plastic transparent, care conţineau o materie vegetală cu textură uscată, de culoare brun-deschis, cu aspect de tutun, cu greutatea totală de 11,09 kg., fără documente de proveniență”, se precizează în informarea poliţiştilor.

Tutunul a fost ridicat în vederea confiscării. Marghitanul s-a ales cu dosar penal pentru deţinere de produse accizabile nemarcate.

Țigări netimbrate ascunse în aparate slot machine la Avram Iancu

 

De asemenea, administratorul unui magazin din localitatea Avram Iancu a ascuns 177 de pachete de ţigări de diferite mărci netimbrate. Țigările au fost ascunse în interiorul a două aparate de tip „slot machine” nefuncționale. Cazul a fost descoperit de către polițiștii din Salonta, iar administratorul s-a ales cu dosar penal.

Cercetările în acest caz sunt continuate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bihor, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta.

Razie complexă și conjugată la Salonta

 

Ţigări de contrabandă au fost descoperite în cadrul unei ample acţiuni desfăşurate, miercuri, de poliţişti în zona Salonta. La acţiune au participat polițiștii din localitate, dar şi colegi de-ai lor de la Oradea, de la Serviciul de Ordine Publică, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Serviciul Rutier, luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, jandarmi, polițiști de frontieră, reprezentanți ai Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor și specialiști de la Garda Forestieră Oradea.

Acţiunea conjugată a vizat mai multe obiective: prevenirea accidentelor rutiere, a delictelor silvice, comerţului ilicit, prevenirea și combaterea răspândirii noului coronavirus. De asemenea, menținerea ordinii și siguranței publice în comunităţile locale din Salonta şi împrejurimi.

În cadrul amplei acțiuni au fost legitimate 225 de persoane, au fost verificate 128 de autovehicule sau vehicule cu tracțiune animală și 18 societăți comerciale și agenți de pază. Au fost aplicate 119 sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare totală de 30.925 de lei, au fost reținute 2 certificate de înmatriculare, un permis de conducere și au fost constatate 2 infracțiuni, ambele la Codul Vamal.

De asemenea, au fost confiscați valoric 44,5 metri cubi de lemne de foc, în valoare de 7.600 de lei, au fost confiscate 4.140 de țigarete netimbrate legal, în valoare de 2.484 de lei și au fost confiscați 173 de lei.

Articole de parfumerie contrafăcute într-un spațiu comercial din Oradea

În urma unui control efectuat marți, la punctul de lucru al unei societăți comerciale din municipiul Oradea, polițiștii de investigare a criminalității economice au descoperit, expuse spre comercializare în incinta spațiului comercial, diverse articole de parfumerie. Ele erau de diferite modele și gramaje, purtând însemnele și inscripțiile a 10 mărci consacrate, susceptibile a fi contrafăcute. În urma verificărilor amănunțite, au fost identificate 596 de astfel de articole de parfumerie, în valoare totală de peste 15.000 de lei.