U-BT Cluj l-a pierdut pe experimentatul Gregory Vargas, care a plecat în Statele Unite din cauza unor probleme personale, dar conducerea “studenților” s-a mișcat repede pe piața transferurilor și a obținut semnătura unui alt conducător de joc. U-Banca Transilvania a rezolvat problema conducătorului de joc prin îțelegerea cu Michael Dixon, care se va alătura în curând echipei. Acesta este un fundaș american în vârstă de 30 de ani, care măsoară 1.85 metri.

Achiziție importantă pentru U BT Cluj

Anunțul achiziției a fost făcut pe web-site-ul oficial U BT Cluj unde este prezentată și o scurtă descriere a jucătorului achiziționat:”Dixon posedă cetățenie americană și gruzină și a debutat chiar la echipa națională a Georgiei. el a fost remarcat în special datorită prestației bune avută în meciul cu Serbia, din preliminariile FIBA World Cup 2019. În acel joc, Dixon a izbutit nu mai puțin de 36 de puncte și a adăugat alte 9 pase decisive.

Michael Dixon s-a născut pe 1 decembrie 1990 în Kansas City, în statul Missouri. A absolvit în 2014 colegiul Memphis și și-a început cariera internațională, semnând cu BC Dzūkija din Lituania. Conducătorul de joc a mai evoluat la BC Pieno žvaigždės (Lituania), Nymburk (Cehia), AEK Atena (Grecia), SIG Strasbourg (Franța), Bahçeşehir Koleji (Turcia) sau Pallacanestro Reggiana (Italia).

În stagiunea precedentă, Mike a bifat prezențe și în Basketball Champions League, alături de cehii de la Nymburk. Drept dovadă, el s-a remarcat cu medii de 13.2 puncte, 3.7 pase decisive și 2.3 recuperări în BCL. În plus, jucând la Nymburk, noul jucător al Clujului a cucerit titlul Cehiei”.

U BT Cluj are cinci titluri de campioană națională

Echipa de baschet masculin U BT Cluj este una de tradiție și una dintre cele mai importante echipe la nivel național. Echipa a luat ființă în anul 1948 și a obținut primul titlu de campioană a României la baschet în anul 1992. U BT Cluj-Napoca a obținut cinci titluri de campioană a României și cinci Cupe ale României și a participat la competițiile europene. În acest sezon se găsește pe locul doi în campionat aspirând alături de încă câteva echipe la titlul național.