Universitatea Cluj se luptă la retrogradare, după ce a nu reușit să învingă pe Petrolul Ploiești. Formația antrenată de Costel Enache a pierdut meciul cu 2-1, iar speranța de a se salva este tot mai scăzută.

Meciul de pe Cluj Arena a început bine pentru ,,Șepcile Roșii”, cu un penalty acordat  în minutul trei. Portughezul Sergio Ribeiro nu a reușit să se marcheze, ratând lovitura de la 11 metri, iar tabela a rămas intactă.

Universitatea Cluj a dominat meciul pentru un sfert de oră, ratând câteva ocazii de gol. În minutul zece al meciului, Meșter a ratat o ocazie uriașă de gol, când Avram a respins șutul tânărului fotbalist. Imediat după ce Meșter a ratat ocazia, Ogbu a încercat să înscrie, dar fără soartă de izbândă. Următoarea ocazie pentru echipa clujeană a venit în minutul 15, când Sergio Ribeiro a tras de la 20 de metri, iar mingea s-a oprit în tranversală.

Meci tensionat pentru salvarea de la retrogradare

Dacă prima repriză a fost cu numeroase ocazii, dar fără gol, repriza secundă dinamica jocului s-a schimbat. În minutul 55 al disputei, Silviu Pană a reușit un gol de excepție. În minutul 75, Gavra a pasat către Carol Taub și a marcat, lovind rădăcina barei, după care a intrat în plasă.

Universitatea Cluj a forțat golul victoriei pe final, însă  Alex Pop și Cristi Gavra au ratat două ocazii importante. În ultimul minut al meciului, Armando Vajushi a transformat penalty-ul acordat, meciul terminându-se 2-1 pentru Petrolul Ploiești.

Au evoluat echipele:

„U” Cluj: Muțiu – Telcean, Luchin (cpt), Dican – Acka (Al. Pop 65), Filip (Ștefănescu 87), Taub, Ribeiro – Pârvulescu (Ilieș 71), Ogbu (Gavra 65), Meșter (Golan 71)

Rezerve neutilizate: I. Anca-Trip, Chacana, Al. Răuță, Negrean,

Antrenor: Costel Enache

Petrolul Ploiești: Avram – Olaru, Meijers, Huja, Țicu – Constantinescu (M. Bratu 77), Pană, Vajushi, Roige (Arnăutu 81) , Ekollo (Mondragon 81) – Buhăescu

Rezerve neutilizate: Kitanov, Bărboianu, Mitrea, Nicolae, Bogdan, Tudor,

Antrenor: Octavian Grigore