Pentru postul de secretar de stat în Ministerul Sănătății favoritul cunoscut era medicul târgumureșean și a fost desemnat. Vass Levente este medic primar urolog, fost deputat UDMR, fost director medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Acesta a fost consilierul personal al ministrului Sănătăţii, în perioada 2010-2012.

Surpriza a fost numirea pentru postul de secretar de stat  cu atribuții în zootehnie  în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Funcția va fi va fi ocupată tot de un mureșean.

Cu toate că UDMR avea pregătită nominalizarea medicului veterinar Peter Tamas Nagy, acesta a declinat oferta pe considerente personale. a optat să se dedice afacerii de familie, având fermă de vaci de carne rasa Aberdeen Angus.   Peter Tamas Nagy a mai fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii.

Cine este noul secretar de stat

Cel care va ocupa postul de secretar de stat  cu atribuții în zootehnie  în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale va fi mureșeanul Barabási Antal Szabolcs.  Barabási a fost prezentat ca fiind un specialist în eficientizare a investițiilor și optimizare a profiturilor în fermele de animale. Acesta, membru al UDMR Târgu Mureș, este absolvent al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară. S-a specializat în zootehnie și împreună cu familia sa deține firma Milk Investment Transylvania SRL Târgu Mureș. Compania este specializată în proiectarea structurilor tehnologice și a tehnologiei fermelor de lapte. Barabási a administrat-o până în 2006, după acel an fiind director al mai multor companii specializate în sectorul zootehnic.

În momentul de față ministrul Agriculturii Adrian Oros are 3 secretari de stat păstrați din timpul Guvernului Orban.Aceștia sunt Aurel Simion, Gheorghe Ștefan și Claudiu Sorin Roșu-Mareș. Cele două locuri vacante de secretari de stat urmând să fie ocupate de Barabási și George Cățean, USR PLUS.

Uniunea Democrată a Maghiarilor din România a primit prefecturile  judeţelor Cluj, Arad, Covasna, Satu Mare şi Sălaj.