Problemele din sistemul medical, în plină pandemie, au tensionat relațiile dintre  Voiculescu și premier. Cei doi ar fi trebuit,  teoretic,  să colaboreze.

Cîțu nu a ezitat să spună ce sarcini i-a trasat ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

Ultimele probleme din sistemul medical, scandalul datelor publice privind vaccinare, l-au făcut pe Cîțu să-l cheme la raport, săptămânal.

„Am cerut Ministerului Sănătății ca până săptămâna viitoare să prezinte un raport al activității desfășurate din luna decembrie în vederea pregătirii pentru valul 3 al pandemiei și planurile pentru perioada viitoare”, a precizat premierul Florin Cîțu, imediat , după şedinţa de la guvern, de miercuri, 17 martie.

Ultimatum pentru Vlad Voiculescu. Cîțu vrea conferințe săptămânale

După ce Vlad Voiculescu a intrat în opinia publică din cauza lipsei de comunicare eficientă cu mass-media, dar și pentru situațiile controversate din sistemul medical, Cîțu s-a hotărât să schimbe tactică.

I-a cerut să organizeze săptămânal conferințe de presă. Susține că acest lucru este valabil pentru toți miniștrii. Vrea să le vadă concret activitatea.

În ceea ce-l privește pe Vlad Voiculescu, acestuia i s-a mai cerut demisia de opoziție. A fost depusă chiar și o moțiune simplă, însă, nu a fost aprobată.

Voiculescu susține că nu are motive să-și dea demisia.

În contradictoriu și cu Orban

Nici cu președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, relațiile nu au fost chiar cordiale, cel puțin în ultima perioadă.

Este vorba despre asigurarea unui Fond de Garantare pentru Spitale, prin care Guvernul să se împrumute, în loc să folosească fondurile europene pentru construcția, reabilitarea spitalelor.

Citește aici ultima gafă a ministrului Vlad Voiculescu 

Jurnaliștii de la evz.ro au dezvăluit și de ce Voiculescu se opune acestui lucru. Prin constituirea unui Fond de Garantare poate alege firmele care să se ocupe de construcția spitalelor. Practic, va fi mai ușor să treacă de selecția riguroasă din cadrul proiectelor europene.

Click aici pentru a afla mai multe despre planurile eșuate ale ministrului Voiculescu.