Aflat la volanul unei mașini, un bărbat care nu deținea permisul de conducere nu a fost în stare să mențină controlul direcției de mers, motiv pentru care s-a izbit de un autoturism parcat regulamentar pe marginea drumului. Nervos, acesta a pătruns în casa proprietarului mașinii distruse, l-a luat la omor, după care a procedat la spargerea geamurilor casei.

„La data de 25 decembrie a.c., în jurul orei 05,00, pe strada Principală din localitatea Nou, un localnic în vârstă de 28 de ani, în timp ce conducea un autoturism fără a deține acest drept, a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un autoturism parcat pe marginea drumului. În urma coliziunii au rezultat doar pagube materiale”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, Elena Welter,

După producerea accidentului, șoferul, împreună cu un tovarăș de 37 de ani, au intrat prin efracție în casa proprietarului a cărui mașină a fost lovită, luându-l la bătaie atât pe el, cât și pe un alt bărbat care se afla în imobil la momentul respectiv. Ulterior, cei doi agresori s-au întors în stradă pentru a îi desființa geamurile locuinței, dar și pe cele ale ambelor autoturisme implicate în accident.

Drept urmare, autoritățile au deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, violare de domiciliu, lovire sau alte violențe, distrugere, respectiv tulburarea ordinii și liniștii publice.

Astfel, pe bază de ordonanță șoferul a fost reținut pentru 24 de ore, la data de 25 decembrie, iar în următoarea zi, instanța s-a pronunțat în vederea arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

Totodată, în data de 27 decembrie, polițiștii au decis să îl rețină și pe însoțitorul șoferului, pentru 24 de ore, tot pe bază de ordonanță, fiind cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tulburare a ordinii și liniștii publice.

Sub atenta supraveghere a Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, cercetările continuă la nivelul Secției Nr. 1 de Poliție Rutieră Șelimbăr.