În cursul zilei de ieri, mai multe echipaje de poliţie şi jandarmi au fost solicitaţi să intervină într-un caz de violenţă în familie. Având în vedere faptul că aceştia nu reuşit să se înţeleagă cu bărbatul respectiv, au procedat la încătuşarea agresorului chiar în faţa uşii sale, ducându-l ulterior la secţia de poliţie.

Ce s-a întâmplat?

În ziua de 15.02.2021 o bistriţeancă a apelat numărul unic de urgenţă 112 pentru a informa autorităţile de faptul că soţul acesteia o bate în prezenţa coppilor.

În cauză, s-a detaşat automat un echipaj al poliţiei care în ciuda faptului că a încercat să discute civilizat cu bărbatul pentru a afla ce s-a întâmplat, acest lucru nu a fost posibil.

Devenit recalcitrant, poliţiştii au chemat echipaje suplimentare, iar la un moment dat, agresorul nu a mai cooperat, încercând să le închidă uşa în faţă autorităţilor.

Pus la pământ şi încătuşat pentru violenţă în familie

Poliţia a reuşit în cele din urmă să îl pună la podea pe soţul violent, chemând în ajutor şi un echipaj de jandarmi.

Într-un final, bărbatul a fost imobilizat şi luat de către mascaţi şi jandarmi care l-au suit în maşina unui echipaj de poliţie. Ulterior, aceştia l-au dus pe agresor la secţia de poliţie.

În urma cercetărilor efectuate, pentru cazul de violenţă în familie autorităţile au decis emiterea unui ordin de protecţie provizoriu.

Ieri, 15 februarie, în jurul orei 15.30, polițiștii Biroului de Ordine Publice au intervenit la un scandal în familie, sesizat prin 112. În urma celor constatate la fața locului, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu pentru protejarea unei femei de 31 de ani, din Bistrița, agresată de soțul ei, un bărbat de 48 de ani.

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Bistrița au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie. Totodată, monitorizează starea conflictuală, precum și respectarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție provizoriu”, au transmis, într-un comunicat, reprezentanții IPJ BN.