Kálmán Dénes, consilier local UDMR la Miercurea Ciuc și-a găsit sfârșitul pe o pârtie din Băile Harghita, în urma unui stop cardio-respirator.

Korodi Attila, primarul municipiului Miercurea Ciuc, a declarat luni, pentru AGERPRES, că în timpul unei partide de schiat, consilierului local i s-a făcut rău. Kálmán Dénes a murit pe marginea pârtiei.

Attila a spus că Kálmán Dénes a reprezentat un adevărat exemplu pentru întreaga comunitate.

“Pentru noi era un simbol, pentru că la 70 ani, să te implici în viaţa comunităţii rareori găseşti, iar el a ales calea aceasta. De aceea, noi, în Consiliul Local, pierdem un om foarte important. A fost conexiunea directă cu persoanele de vârsta a treia. Toate programele pe care le-am creionat, le-am creionat împreună cu el”, a precizat Korodi Attila.

Avocat recunoscut în Miercurea Ciuc

Kálmán Dénes a fost avocat de profesie și a primit din partea primăriei postum Premiul ,,Pro Urbe”.  Primăria Miercurea Ciuc a postat pe Facebook că i se acordă postum premiul.

Consilierul UDMR a terminat Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca în 1973. El a fost detașat la Baroul Harghita și a fost cunoscut ca și cel mai remarcabil avocat din Miercurea-Ciuc.

“Fiind întrebat în luna septembrie anul trecut de ce îi este oraşul aproape de suflet, dânsul a subliniat faptul că aici şi-a găsit casă. A întemeiat o familie, oraşul l-a acceptat şi niciodată nu l-a dezamăgit”, se arată în postare.

Kálmán Dénes era decanul de vârstă al consilierilor locali

Kálmán Dénes a fost decanul de vârstă al consilierilor locali. El a precizat, după investitura primarului Korodi Attila, că misiunea Consiliului Local este de a reprezenta interesele cetățenilor, indiferent de naționalitate. Totodată, el a mai precizat că trebuie promovate drepturile fundamentale ale cetățenilor, inclusiv dreptul la fericire, informează EVZ.ro.

Vestea morții consilierului local Kálmán Dénes a fost anunțată de către ISU Harghita. Politicianul a murit duminică, 7 martie, pe pârtia Kossuth din stațiunea Băile Harghita, în urma unui stop cardio-respirator.