Menbrii familiei din satul Răcătescu, din comuna Târlișua, județul Bistrița-Năsăud au avut parte de imagini terifiante după ce şi-au găsit băiatul spânzurat în grădina casei. Îngroziţi de ceea ce văd, rudele au chemat de urgenţă Salvarea sperând la o minune care însă nu s-a făcut prezentă.

Odată ajunse la faţa locului, cadrele medicale au declarat decesul, din cauza faptului că băiatul nu prezenta niciun semn vital. Potrivit reprezentanţilor ambulanţei, minorul avea pete cadaverice şi rigiditate, semne că băiatul atârnat de copacul din curtea casei nu ar mai fi putut fi readus la viaţă

„Din păcate, nu s-a mai impus începerea protocolului de resuscitare, copilul prezentând pete cadaverice şi rigiditate, astfel încât echipajul medical a declarat decesul acestuia la locul solicitării”, a transmis purtătorul de cuvânt al SAJ, Ciprian Păcurar.

Conform informaţiilor primare, familia nu pare să cunoască ce anume ar fi putut să îl determine pe minor să recurgă la un astfel de gest. Pentru a determina cauza exactă a morţii, autorităţile au deschis o anchetă şi urmează să ia legătura cu persoanele din anturajul băiatului.

Sinucidere din dragoste în Constanța

Din nefericire, aceste cazuri par să fie din ce în ce mai frecvente. Acum o săptămână, un alt tânăr de 16 ani a fost găsit tot spânzurat de către bunica sa. Acesta se pare că tocmai ce avusese o ceartă sau o despărţire cu iubita lui, iar conform cunoscuţilor, băiatul nu ar fi fost în stare să gestioneze problemele în dragoste, motiv pentru care a decis să îşi pună ştreangul de gât.

„La data de 8 februarie a.c., în jurul orei 08.30, polițiști din cadrul Secției 4 au fost sesizați cu privire la faptul că o persoană ar fi decedată în imobilul său de pe strada I.L. Caragiale. Pe trupul neînsuflețit nu au fost identificate urme de violență. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală”, a transmis poliția, prin intermediul unui comunicat.

Persoanelecare l-au cunoscut pe băiat spun că vrenea dintr-un mediu dezorganizat, locuind doar cu bunica sa, în timp ce mama lui era plecată peste hotare la muncă.