Cristian Băcanu, deputat PNL, a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook unde vorbește despre cum un director de la instituția Avocatul Poporului încasează , lunar, spor de 2500 de lei pentru că stă în praf. El susține aceste sporuri sunt o povară pentru bugetul statului, iar ,,răul trebuie tăiat de la rădăcină”.

”Sunt liberal şi vă spun: ceva nu este în regulă cu atâtea sporuri! 2500 de lei este sporul de praf și condiții vătămătoare pe care îl primește lunar un director din instituția ”Avocatului Poporului” (da, instituția aceea care în ultimii ani a dovedit că ar trebui să se numească Avocatul Corupților și al cărei singur scop recent pare să fi fost, eliberarea lui Liviu Dragnea din pușcărie și desființarea DNA). 2500 de lei!

Adică un salariu minim pe economie. Sau puțin peste 10 alocații majorate. Sau aproape două pensii medii. Și asta pentru că stă, aparent, în praf. Că de lucrat în condiții vătămătoare, mă îndoiesc sincer că o face”, a scris liberarul pe pagina sa de Facebook.

Stop căpușării bugetului de stat

Cristian Bucanu e de acord cu eliminarea sporurilor ,,nesimțite”, iar banii rămași să fie investiți în sănătate, educație și infrastructură.

”Cred că trebuie să taiem răul din rădăcină și să punem stop căpușării bugetului de stat!”Este unul din multele sporuri, plătite din bani publici luați de la investiții în infrastructură, în sănătate, în educație și în alte domenii vitale, cu care PSD și-a cumpărat liniștea și și-a îmbuibat camarila de partid”, se arată în mesajul postat.

Sporurile din mediul privat lipsesc cu desăvârșire

Liberalul a atras atenția asupra faptului că cei din mediul privat nu beneficiază de astfel de sporuri. Sporurile de la stat pentru anumite persoane sunt o jignire la adresa bunului simț.

Și în mediul privat se lucrează cu calculatorul, dar de spor pentru că își obosesc ochii nici nu poate fi vorba (…)Fără să primească niciun spor, evident!Cred că trebuie să taiem răul din rădăcină și să punem stop căpușării bugetului de stat prin astfel de practici PSD-iste”, a conchis Cristian Băcanu.