Din aceste motive și din multe altele copii sunt supravegheați, în mod firesc, de către părinți, bunici, frați. Și chiar și așa, în ciuda protecției și atenției familiale și comunitare, există încă cazuri semnalte care prezintă rătăcirea unui copil într-un moment de relaxare a celor care îl supravegheau sau chiar mai grav: suspiciunea răpirii vreunui copil.

Cel mai recent caz este unul cu un final fericit. Un echipaj al Poliției din Târgu-Mureș aflat în patrulare a găsit marți după-amiază, 08.12.2020, pe o stradă a orașului un copil dezorientat și care din cauza vârstei fragede nu putea să dea informații pertinente organelor de ordine.

Agentul șef Florea Vasile din cadrul Poliției municipiului Târgu Mureș și agentul Câmpean Sandu de la Poliția Locală Târgu-Mureș se aflau în serviciul comun de patrulare, când au observat, pe o stradă din oraș, un copilaș care nu era însoțit. Copilul a fost luat în mașina de lucru a echipajului de poliție și a fost dus la sediul poliției. În scurt timp, mama băiețelului s-a adresat înfrigurată poliției pentru a fi ajutată în găsirea copilului rătăcit și despre care spunea că a pornit la plimbare cu bicicleta/tricicleta. Bucuria părinților a fost enormă când au aflat că băiețelul se afla la sediul poliției Târgu-Mureș în deplină siguranță.

Agenții au fost felicitați într-un mod oficial de către conducerea poliției Târgu-Mureș pentru profesionalismul și promptitudinea de care au dat dovadă.