Noul șef de la CFR Călători a activat ca manager de trafic la regionala Brașov a CFR SA și are o experiență în logistică și operațiuni feroviare. De asemenea, Ovidiu Vizante este absolvent al unui master în transport la Universitatea Politehnică București. Totodată, Vizante a fost director general al companiei Rail Cargo.

”Compania CFR Călători are nevoie de o viziune de dezvoltare modernă, adaptată acestui deceniu.

Transportul feroviar trebuie să redevină atractiv pentru români şi trebuie să poată reprezenta o alternativă ecologică la transportul auto”, precizează compania.

Brașov. Conducerea CFR Călători a fost preluată de un fost manager

Reprezentanții companiei au mai precizat că bugetul alocat pentru anul 2021 este de 4,2 miliarde de lei, iar banii trebuie folosiți pentru modernizarea căilor ferate.

Atlfel spus, principalele coordonate ale mandatului noului director general vor fi digitalizarea proceselor companiei, simplificarea proceselor de achiziționare a biletelor și extinderea serviciilor adiționale transportului de călători.

De asemenea, Vizante va trebuie să rezolve problema suplimentării veniturilor din publicitate și elaborarea unor pachete de călătorii pentru facilitarea transportului lucrătorilor către centre industriale, relatează reprezentanții CFR Călători.

Nou director, aceleași probleme

Fostul director a transmis, pe pagina sa de Facebook, un mesaj de susținere pentru noua conducere.

”V-am obişnuit să împărtăşesc cu voi paşii pe care i-am gândit sau făcut în ultima perioadă. Astăzi am decis să fac o schimbare în plan profesional şi să mă despart de un loc în care am pus mult suflet în ultimul an, CFR Călători. A fost o perioadă foarte intensă în care priorităţile mele au fost dezvoltarea companiei şi protejarea colegilor mei.

Am avut susţinerea echipelor din companie şi minister pentru această lupta la baionetă cu pandemia şi cu problemele care apar zilnic într-o asemenea companie. Vine însă momentul în care îţi doreşti mai mult decât poţi face în prezent şi în care o schimbare este obligatorie. Le doresc colegilor mei ceferişti succes în continuare şi să poată menţină cursul de dezvoltare şi modernizare a companiei, de creştere a ponderii transportului feroviar, aşa cum o fac toate companiile feroviare europene. Multa baftă, CFR Calatori!”, a transmis fostul director CFR Călători, Dan M. Costescu.