Magazinul Lidl, de pe varianta Zorilor – Mănăștur, funcționează la limita legalității, fără a avea toate avizele de la Primăria Cluj-Napoca. Lidl  de pe strada Frunzișului funcționează din 8 decembrie 2016.

LIDL nu se teme de câteva amenzi. Un mic întreprinzător din oraș nu ar fi avut curaj să funcționeze fără a avea un orar emis de municipalitate.

În 2016 Emil Boc preciza:

„Marea problemă este nerealizarea sensului giratoriu. Am înțeles că sunt motive de proprietate. Sunt încă în niște dipuste pe această temă. Acolo lucrarea este incompletă, pentru că auorizația de construcție a fost emisă cu realizarea sensului giratoriu, pe cheltuiala intreprinzătorului. (…) Din câte am aflat de la colegii mei de la Primărie, nu au avizat orar de funcționare, aviz de la ISU am înțeles că nu trebuie, dar nu îl au. Pe de altă parte, sensul giratoriu care trebuia să fie făcut nu este făcut. Primăria nu a emis dovada de dare în folosință, nu a recepționat lucrarea, și nici nu o va face atâta timp cât acest sens giratoriu nu va fi făcut.”

 Lidl este undeva la limită iar Primăria nu poate face mai mult

Lidl nu își poate întabula clădirea pentru că nu are dovada de luare în folosință. Compania nu a îndeplinit tot ceea ce era prevăzut în autorizația de construcție și anume a unui sens giratoriu. Acesta va face legătură cu viitoare centură a Clujului, care va merge spre capăt, spre strada Câmpului, și se va intersecta cu centura metropolitană și va fi o cale de intrare și ieșire din Cluj-Napoca.

Primarul Emil Boc a jurat că nu va merge niciodată pe Lidl, pe strada Frunzișului, dar a fost sâmbătă. A venit vorba despre acest magazin la ședințade marți, în cadrul Comisiei de Urbanism Cluj.

„Am zis că nu o să merg niciodată la Lidl, pe Frunzișului. Am avut sâmbătă timp liber și am fost. Pe cuvântul meu că nu am găsit niciun loc de parcare”, a spus primarul.

Emil Boc a făcut această remarcă atunci când s-a pus în discuție un proiect imobiliar, care ia din vizibilitatea supermarketului.

„Dacă Lidl-ul de pe Frunzișului este plin și este aproape invizibil, atunci ce spuneți dvs nu e o problemă”, a dat replica, primarul, unui arhitect.