Un doctor din Israel. rezident la Spitalul Județean de Urgență din Timișoara a făcut pe pagina sa personală de Facebook niște mărturisiri cutremurătoare privitoare la ceea ce se întâmplă în secția ATI unde lucrează. Amin Zahra, care este la începutul carierei, a venit în România acum un deceniu pentru a studia la Facultatea de Medicină și Farmacie din Timisoara, primind cetățenia română. Lucrând în secția ATI a spitalului respectiv, tânărul medic a rămas marcat de situațiile dramatice existente precum și de chinurile prin care trec mulți dintre pacienți, dar și de unele probleme existente. Decizia de a scrie a fost luată după ce a început să trateze o fată care abia a împlinit 18 ani, foarte afectată de coronavirus, dar care nu suferă de alte afecțiuni.

„Când o să revenim la normal?”

Doctorul speră astfel să tragă un semnal de alarmă, fiind preocupat dacă pacienții săi vor mai trăi mult timp dar și cât va mai dura pandemia de coronavirus. Mesajul postat pe Facebook este unul tulburător, mai ales ținând cont de faptul că este scris de un medic care se confruntă zilnic cu cazuri  grave, cijneva pentru care moartea a devenit un lucru obișnuit.

„În fiecare zi drumul de la lucru spre casă a devenit unul plin de întrebări și gânduri… Oare cât o să mai țină pandemia asta? Când o să revenim la normal? O să mai scăpăm de combinezoane, mășți, mănuși… În același timp, gândul îmi fuge și la pacienții mei… Oare mâine, mai apuc să schimb o vorbă cu domnul/ doamna X, voi reuși să-l detubez pe Y? „Am învățat că fericirea nu înseamnă a avea, ci a fi” „Dacă gândul tău în momentul de față este unde o să-ți petreci minivacanța și singura problemă a ta este că locul tău preferat este ocupat, atunci te poți consideră norocos, pentru că mulți nu-și găsesc cazare la ATI, iar restul se pregătesc de-o înmormântare. Am învățat că fericirea nu înseamnă a avea, ci a fi. Așa că vă doresc să fiți sănătoși în drumul vostru spre a avea!”, a spus doctorul Amin Zahra pe pagina sa de Facebook.