Un plutonier major din cadrul UM01109 (Scorpionii Galbeni), din Timișoara a fost acuzat de trafic de migranți.

În urma prinderii acestuia, de către autoritățile de frontieră în timp ce transporta ilegal patru persoane de origine turcă, bărbatul a fost reținut preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

Ancheta a fost preluată de Parchetul Militar Timișoara.

Militar și taximetrist

Încadrat la UM 01109 Timișoara, plutonierul major B.A.N. face parte din Scorpionii Galbeni. Când nu se afla în misiunile teatrale de operațiuni din Iral sau din Afganistan, acesta era și taximetrist, în timpul liber.

Astfel, în cursul acestei luni, atunci când se afla în taxiul său, ar fi preluat de la limita județelor Timiș și Caraș-Severin, din vecinătatea localității cărășene Comorâște, patru petroane de ori6gine turcă care trecuseră ilegal frontiera. Aceștia se pare că se îndreptau spre Timișoara.

„S-a reținut că inculpatul, plutonier major la U.M. 01109 Timișoara, în scopul de a ajuta la trecerea frauduloasă a frontierei de stat a României și pentru a obține o sumă de bani, a preluat dintr-o zonă situată la limita județelor Timiș și Caraș Severin (cca. 3 km. de satul Comorâște) și apoi a călăuzit și transportat în direcția Timișoara un număr de 4 cetățeni străini (turci), care intraseră ilegal pe teritoriul național din Serbia, cu intenția de a ajunge în Germania”, au transmis reprezentanții Parchetului Militar Timișoara.

A fost reținut pentru 30 de zile

Polițiștii de frontieră au reușit interceptarea plutonierului major în data de 14 aprilie, iar procurorii au pus în mișcare contra sa acțiunea penală pentru infracțiunea de trafic de migranți.

În data de 16 aprilie, acesta a fost adus în fața magistraților de la Tribunalul Militari care au luat hotărât arecestarea lui pentru o perioadă de 30 de zile.

Odată finalizată ancheta, inculpatul va fi trimis în judecată.

Rămâne de văzut ce se va decinde și ce pedeapsă va fi aplicată în cazul de față.