Un poliţist din Râşnov a refuzat o mită de 500 de euro de la un şofer din Bucureşti.Agentul de poliție rutieră  l-a prins drogat la volan pe bucureștean iar, acesta, a încercat să-l mituiască cu diverse sume. Polițistul a sesizat cazul colegilor de la Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie Braşov, care au organizat un flagrant șoferului .

Conform unui comunicat al DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Braşov, poliţiştii anticorupţie, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, au realizat, marţi, prinderea în flagrant a unei persoane din municipiul Bucureşti. Acesta oferea, cu titlu de mită, suma de 500 euro unui poliţist, denunţător în cauză, pentru a nu lua măsurile legale privind conducerea pe drumurile publice a unui autoturism sub influenţa unor substanţe interzise.

Direcţia Generală Anticorupţie:

„ În fapt, inculpatul, în seara zilei de 3 mai 2021, i-a oferit unui agent de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei Staţiunii Râşnov, în mod repetat şi în aceeaşi împrejurare, sumele, în euro, de 50, 100, 200, 300, 400 şi, în final, 500 de euro, cu titlu de mită, după ce a fost depistat că a condus un autoturism pe raza aceleiaşi localităţi şi a fost testat pozitiv la substanţa psihoactivă metadonă.

Mita a fost oferită de către conducătorul auto inițial, pentru a nu fi testat, iar apoi pentru a nu i se recolta mostre biologice la Spitalul Orăşenesc Zărneşti şi pentru a nu i se constitui dosar penal pentru infracţiunea de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa substanţelor psihoactive‟ a informat comunicatul DGA .

Inculpatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi va fi prezentat, miercuri, judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Braşov, cu propunere de arestare preventivă.

Direcţia Generală Anticorupţie menţionează că poliţistul care a denunţat fapta a formulat în mai multe rânduri şi alte denunţuri la DGA, prin care a sesizat intenţia unor cetăţeni de a-l corupe.