Kurier.at: «Nu există mult mai mult spațiu decât pentru două șezlonguri în cabana de pe malul vestic al lacului Wolfgang. Câțiva pași și ajungi direct pe un trotuar public din municipiul St. Gilgen, imediat în spatele acestuia vine un drum, la 50 de metri mai departe pe drumul federal Wolfgangsee. Există mai multe zone exclusiviste ale lumii. Dar doar câteva au un preț atât de mare pe metru pătrat.

Marți, un cetățean român a dat 755.000 de euro pentru cabana dărăpănată de doisprezece metri pătrați și o terasă de 20 de metri pătrați într-o licitație la tribunalul districtului Thalgau. Proprietatea nici măcar nu este inclusă. Acest lucru se datorează faptului că este o structură construită cu acordul proprietarului terenului, dar nu este înscrisă oficial.

Proprietatea în cauză aparține Departamentului Pădurilor Federale din Austria, iar acordul de concesiune expiră la sfârșitul anului 2024. Deci, care este marea valoare a proprietății nu este pe deplin clar. Afacerile de acest tip sunt, de asemenea, un subiect important de conversație în St. Gilgen. „Această performanță nu poate fi explicată”, spune administratorul imobiliar Christian Schnellinger.

În raportul său, el a estimat valoarea colibei la 148.700 de euro. „Se întâmplă rareori ca ceva să fie vândut la valoarea estimată de două ori. Dar nu am văzut niciodată așa ceva ”, spune Schnellinger. Interesul pentru proprietate a fost evident mare.

Potrivit lui Salzburger Nachrichten, au existat 20 de ofertanți, inclusiv avocați, reprezentanți ai băncilor, un fost consilier de stat și familia unui fotbalist profesionist. „Cred că afacerea a fost asociată cu o mulțime de emoții”, speculează Schnellinger.

Lac Wolfgang, St. Gilgen (foto)

Licitația este un exemplu de situație scăpată de sub control atunci când vine vorba despre proprietăți asociate lacurilor și punctelor de acces în Salzkammergut. „Cabana este o raritate, deoarece în prezent nu există proprietate sau clădire de cumpărat direct pe lac”, spune Brigitte Winkler de la asociația de turism. Pentru Schnellinger, totuși, un lucru este sigur: „A fost o achiziție irațională”. Această idee predomină în întreaga industrie, unde această afacere ciudată provoacă în continuare agitație.»

Judecătorul a informat, de asemenea, ofertanții, înainte de licitație, că acel contract de utilizare stabilit în 2005 va expira în 2024. În contrast, evaluarea imobiliară pe care se bazează licitația se referă la o autorizație de construcție din 2017 pentru demolarea și construcția cabanei existente și este de asemenea disponibil acordul de la conservare a naturii pentru proiectul din zona de protecție.