Bărbatul ce s-a întors din străinătate a coborât la autoturism pentru a-și întâmpina nevasta. Un recepționer și falsul polițist l-au păcălit și obligat să plătească mai multe sute de euro celor de la DSP, pentru că nu a respectat măsurile de izolare.

Întors de la muncă din Belgia pe 19 octombrie 2020, bărbatul s-a autoizolat pentru 14 zile la un hotel din Brașov. Soția lui a decis să-i țină companie și să se cazeze și ea la același hotel, fiind întâmpinată de soț în parcare.

La momentul întoarcerii în hotel, recepționerul împreună cu alt individ ce s-a dat drept polițist i-au adus la cunoștiință că au încălcalt regulile privind izolarea. Falsul polițist i-a spus bărbatului că o să treacă cu vederea acest incident. Totodată, el a mai precizat  că va șterge înregistrările video dacă va plăti o anumită sumă de bani.

650 de euro pentru a trece cu vederea micul incident

Bărbatului venit din Belgia i s-a cerut o sumă piperată, de 650 de euro. El a încercat să tragă de timp, spunând că are banii pe un card emis în Belgia, dar că nu îl poate folosi. În urma discuțiilor a fost anunțată Poliția ce i-a prins în flagrant delict pe recepționer, cât și pe falsul polițist.

În urma interogatoriului, ambii au declarat că au încercat să obțină bani de la bărbat prin medota ,,falsul polițist”. Ei au  profitat de faptul că bărbatul a ieșit în parcare chiar dacă era izolat.

Conform Libertatea, Cei doi au fost acuzați de tentativă de înșelăciune, trafic de influență. Pe 3 februarie recepționerul a fost  condamnat la un an și șase luni de închisoare cu suspendare, iar bărbatul ce a pretins a face parte din Poliție a primit un an și cinci lunci cu suspendare.

Procurorii au contestat condamnarea bărbatului ce a pretins a fi polițist ca fiind prea blândă, mai ales că el ar mai fi avut antecedente penale.