Mihai Bordeanu este unul din românii de care suntem mândri. Plecat de 10 ani de zile din țară, a ajuns în conducerea unui renumit grup european, având poziţia de vicepreşedinte Dacia în cadrul Groupe Re­nault la Paris. Acum, Mihai Bordeanu se ocupă de strategia Dacia pe termen mediu şi lung, marketing, publicitate, lansare de noi modele şi alte activităţi. Vânzările propriu-zise sunt organizate în cadrul regiunilor Renault.

Este optimist în ceea ce privește viitorul României. Consideră că mulți din cei plecați afară se vor întoarce. „Anul 2020 este unul foarte complicat, dar eu sunt optimist şi cred că va fi bine pentru România. Văd atâţia români în Franţa şi am văzut şi în Anglia, oameni care fac foarte bine ce fac, sunt profesio­nişti, o parte dintre ei se vor întoarce şi o parte vor sta aici. Dar o parte se vor întoarce şi vor funcţiona ca un accelerator pentru ţară. România poate fi parte din viitorul meu oricând, ca şi companie Dacia aş conduce, evident.““, a spus Mihai Bordeanu în cadrul evenimentului GALA ZF 2020 – „Traversăm criza împreună. Romanians Going Global”.

Dorința lor de a schimba ceva în țară este evidentă: „Principala solicitare a românilor din afară este starea infrastructurii și când mă refer la infrastructură, mă refer la drumuri, autostrăzi, drumuri, județene, comunale, spitale, investiția și existența unor condiții decente în sănătate și existența școlilor, toate aceste lucruri i-ar determina pe ei să se întoarcă acasă. (…) Motivele cele mai des invocate când vine vorba de România sunt neajunsurile materiale cotidiene, veniturile mici, lipsa unui loc de muncă decent, stabilitatea, calitatea slabă a clasei politice de-a lungul timpului, corupția. Remedierea acestor motive ale plecării lor ar constitui motivul principal pentru întoarcerea în România, însă probabilitatea celor chestionați în următorii patru ani ne arată că un număr mic dintre aceștia își doresc să se întoarcă”, a declarat Ministrul Românilor de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero în urmă cu un an.