În vârstă de 28 de ani, un bărbat din judeţul Arad a fost reţinut de către polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad care au constatat în urma unor percheziţii în municipiu, faptul că inculpatul deţinea un mic „depozit” de droguri, precum: trei kg de amfetamină, 1.000 de timbre LSD, 27 de plante de cannabis, 46 de grame de SPEED și 17 grame de cocaină.

IPJ Arad:

„La data de 8 martie 2021, polițiștii și procurorii au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Arad, la un bărbat, de 28 de ani, bănuit de trafic internațional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de risc și mare risc.
În urma activităților, au fost descoperite și indisponibilizate 3.024 de grame de amfetamină, 17 grame de cocaină, 1.000 de timbre LSD, 46 de grame SPEED, 27 de plante de cannabis, 3 cântare de mare precizie, 2 corturi indoor, precum și mai multe obiecte folosite pentru creșterea și îngrijirea plantelor.”

Criptomonedele, metoda de plată utilizată de către infractor

Cosmin Popovici, șeful Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad, a explicat faptul că inculpatul a săvârşit faptele de faţă pe reţeaua Darknet, acesta achitând contravaloarea drogurilor utilizând criptomonede.
„Din cercetări a reieșit că bărbatul și-ar fi desfășurat activitatea infracțională pe rețeaua Darknet, folosind ca metodă de plată criptomonedele”, a precizat comisarul șef de poliție Cosmin Popovici, șeful Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad.

Trafic de droguri = arestat preventiv

Urmare a faptelor sale, bărbatul în cauză a fost reţinut de către poliţişti pentru 24 de ore, acesta primind în cele din urmă de la magistraţii Tribunalului Arad mandatul de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Activităţile efectuate de către autorităţi au beneficiat, de asemenea, de suportul specializat oferit din partea Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Totodată, la acţiunile de faţă un aport considerabil a fost adus şi de către poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.