Aceasta prezintă bombardarea unui mic oraş basc în 1937, pentru a-şi demonstra talentele şi pentru a celebra moştenirea lor culturală, informează Reuters.

Nu mai puțin de 40 de ciocolatieri se vor întrece pentru a reda o bucată din această capodoperă.

Una dintre cele mai cunoscute picturi, refăcută din ciocolată

„Guernica”, una dintre cele mai cunoscute picturi din lume.Înfățișează reacţia lui Pablo Picasso în urma acelui bombardament, realizat de avioane de război ale Germaniei naziste şi Italiei fasciste cu scopul de a sprijini trupele generalului Francisco Franco în timpul Războiului Civil din Spania, menționează sursa citată.

Cea mai mare provocare pentru ciocolatieri

Ciocolatierii din orașul Lezo spun că au pregătirea din timp. Au început să lucreze la proiect pe 14 secțiuni.

„A trebuit să potrivim şabloane diferite, culori şi imagini şi munca a fost astfel împărţită pentru fiecare dintre noi”, a declarat Ismael Sayalero, unul dintre ciocolatierii implicaţi în proiect.Poate că ne-au scăpat câteva detalii, dar cred că totul a ieşit destul de bine”, a precizat unul dintre ciocolatieri, pentru Reuters, citat și de Agerpres

Proiectul este o adevărată provocare, inclusiv din punct de vedere tehnologic. De asmenea, emoțiile sunt mari din cauza dimensiunilor ample ale picturii originale. Aceasta are o înălțime de 3,5 metri şi o lungime de 8 metri.

Ulterior, pictura va fi expusă în mai multe spații, orașe, inclusiv în Guernica.

Pablo Picasso nu mai are nevoie de nicio prezentare, fiind unul dintre cei mai cunoscuți pictori din lume.

Criticii de artă îl numesc fost cea mai strălucită personalitate artistică a secolului al XX-lea. Unul dintre marii maeștri ai penelului, care a rupt definitiv cu convențiile stilului iluzionist și figurativ, dominant încă din perioada Renașterii , scrie Wikipedia.

Noua tehnică în pictură, inclusiv din ciocolată, este o evoluție a artei, spun criticii de artă. Dacă nu ar exista ineditul, nu ar mai fi artă, este opinia lor.

foto: Reuters