În Apuseni există numeroase locuri unde omul are posibilitatea să se apropie de cer prin credință. Călugării de la schitul din apropiere au reușit să construiască o capebă care acoperă așa-zisul izvor tămăduitor.

Biserica recunoaște această ,,apă a vieții”, iar locul de unde izvorăște este situat în comuna Poşaga, judeţul Alba. Izvorul a adus faima schitului, faimă ce a trecut de granițele județului și atrage, anual, mii de turiști.

Schitul se află la buza cheilor, iar la nici o sută de metri de schit se află izvorul despre care se zice că ar avea puteri tămăduitoare.

Izvor cu puteri dumnezeiești în Apuseni

Oamenii locului susțin că numeroase persoane s-au vindecat de boli incurabile, iar de fiecare dată când are loc sărbătorirea hramului schitului de la Poșaga, apa curge în cantitate mult mai mare din izvor ca și în restul anului.

Apa izvorăşte direct din stâncă, unde ar exista spaţii care odată umplute cu apă determină o curgere mai accentuată a izvorului.

Alexandru Rujdea a fost cel care a pus prima piatră în construirea bisericii cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului”. Viaţa monahală a început la Poşaga în 1950 şi a durat până în 1959, fiind reluată în 1976.

Zeci de oameni au venit să-l caute și să vorbească cu Pusnticul Arsenie Praja, care a venit de la Mănătăstirea Rîmeț. Duhovnicul îi asculta și se ruga pentru fiecare persoană ce-i călca pragul. Multă lume l-au considerat ca fiind om cu har, cu puteri de tămăduire și că știa ce gândește omul.

Regimul alimentar era unul strict, pustnicul mâncând doar legume și umbla mereu desculț, chiar și iarna, când trebuia să facă drumul mulți kiometri de la Poșaga la Rîmeț.

Despre apa izvorului situat puţin mai sus de lăcaşul de cult, Părintele Arsenie Praja spunea că este ”patronat de Maica Domnului” şi că este ”cel mai puternic medicament de pe pământ”, fiind ”un mare dar de la Dumnezeu”.