Numărul persoanelor infectate cu varianta virusului detectată în Marea Britanie a crescut alarmant în Ungaria.

Autoritățile spun că simptomele provocate de tulpina britanică nu sunt mai intense.  De asemenea,  nu există o rată de deces mai mare față de cele cunoscute deja, însă, se răspândește mai ușor.

Acesta este motivul pentru care peste 70% dintre testele PCR ies pozitive cu varianta britanică a virusului, transmite Miklós Nyíri, directorul Centrului Neumann.

El s-a arătat îngrijorat de impactul pe care mutația îl are asupra gestionării pandemiei.

Ungaria. Jumătate din cazurile raportate de Covid au la bază tulpina britanică

Până la acest moment, varianta britanica a virusului Covid a fost identificată în 69 de cazuri. Alte 35 sunt în analiză, la laborator.

Virusologul Cecilia Muller menționează că nu se impune ieșirea din carantină unor localități din Ungaria, câtă vreme varianta nouă a virusului se transmite atât de ușor.

Potrivit acesteia, forma simplă de Covid 19 este transmisă către una sau două persoane, iar mutația britanică poate infecta până la patru persoane.

OMS cere studii amănunțite

Numărul persoanelor infectate cu Covid în România. Bilanțul transmis de autorități

Despre varianta nouă a virusului Covid-19 încă nu se cunosc foarte multe aspecte. Pentru medici, în special epidemiologi este intrigant faptul că a fost depistată la persoane care nu au călătorit în UK și nici n-au avut legătură cu vreo persoană din acest stat.

Astfel, Organizația Mondială a Sănătății(OMS) a cerut studii amănunțite, inclusiv pentru eficiența vaccinurilor.

”Varianta de coronavirus depistată în Marea Britanie continuă să se răspândească în întreaga lume şi era prezentă s în 60 de ţări şi teritorii” , a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Varianta sud-africană, care, la fel ca cea britanică, este mult mai contagioasă. Se răspândeşte mai lent şi este prezentă în 23 de ţări şi teritorii, este o primă analiză OMS, menționată de Hungary Today.