Conform ministrului ungar al Afacerilor Externe, Péter Szijjártó, Ungaria este în tratative cu China pentru producerea vaccinurilor chinezești împotriva COVID-19 în Europa.

Péter Szijjártó a precizat că viitoarea Fabrica Națională de Vaccinuri din Ungaria, care se află în construcție, va fi adaptată pentru producerea vaccinului chinezesc împotriva coronavirusului.

După cea de-a 12-a întrevedere cu omologul său chinez, Wang Ji, cele două țări vor coopera în vederea producerii vaccinului în Ungaria.

Ungaria și China bat palma pentru producerea de vaccinuri anti-COVID

Ungaria și Republica Populară Chineză sunt parteneri strategici începând din anul 2017, iar dacă cineva a avut îndoieli până acum, atunci a putut vedea, în ultimele luni, cât de mult a beneficiat Ungaria în urma acestei cooperări strategice (… ). Succesul poate fi acum măsurat în vieți salvate“, a precizat ministrul ungar al Afacerilor Externe.

Péter Szijjártó a punctat faptul că Ungaria nu s-ar afla în fruntea țărilor europene la capitolul vaccinare, dacă nu ar fi cumpărat vaccinul de la compania Sinopharm.

Ungaria și-a luat angajamentul de producere a vaccinului Sinopharm, iar pe lângă imunizarea populației împotriva COVID-19, succesul economic este, totodată, important.

Două bănci importante din China își deschid sediu în Ungaria

În scurt timp, în Ungaria vor apărea două bănci chinezești importante, iar în momentul de față există negocieri privind câteva investiții mari în Ungaria, cum ar fi, de exemplu, fabricarea automobilelor electrice.

Péter Szijjártó a vorbit și despre modul în care Uniunea Europeană ar trebui să privească spre China și să nu obstrucționeze unu viitor acord global de investistiții.

Ungaria a deschis un nou consulat în orașul Kanton, din provincia Kuangtung, iar Wang Ji laudă relațiile dintre cele două țări, numindu-le exemplare. Șeful diplomației chineze a precizat că “în perioada în care provocările globale sunt în creștere, China și UE sunt parteneri strategici, iar scopul nostru este să nu uităm acest lucru, ci să menținem cooperarea noastră”.