UNTOLD va fi primul festival din lume ca va introduce primul NFT (NON FUNGIBLE TOKEN). Fanii festivalului vor avea posibilitate să achiziționeze colecții de NFT-uri unice. Ele vor fi scoase la vânzare pe piața de bunuri digitale.

Conform organizatorilor, primul NFT UNTOLD va putea fi găsit pe OpenSea. OpenSea este în prezent cea mai mare piață generală pentru bunurile digitale deținute de utilizatori, cu cel mai larg set de categorii, cele mai multe articole și cele mai bune prețuri pentru noile categorii de articole.

De asemenea, Open Sea permite cumpărarea sau vânzarea articolelor digitale bazate pe blockchain. Colecția de NFT-uri UNTOLD este pregătită în parteneriat cu StakeBorg. Cei care au de gând să achiziționeze primul NFT UNTOLD vor trebui să se înregistreze pe untold.com.

Cluj. UNTOLD lansează primul NFT

NFT-ul este o certificare care permite deținătorului să își urmărească bunul digital într-un sistem blockchain, să-i verifice constant valoarea și s-o vândă la momentul potrivit.

Unul dintre cei mai mari DJ din lume, Steve Aoki, a vândut prima colecție de NFT cu aproape 5 milioane de dolari. De asemenea, Don Diablo și KYGO au anunțat că vor lansa primul lor NFT. El va consta în piese noi nelansate.

Casa de licitații Christie a reușit să vândă, în domeniul artei, o lucrare digitală la suma astronomică de 69 de milioane de dolari. Câștigătorul nu va primi un tablou sau copie printată ci  un simbol digital unic.

De asemenea, un designer a reușit să vândă o casă virtuală la prețul de 500.000 de dolari. Creatorul a vândut proprietatea în format NFT, iar proiectul va fi accesat de noul proprietar într-un fișier digital.

Reamintim că UNTOLD va fi primul festival din lume ca va introduce primul NFT (NON FUNGIBLE TOKEN). Fanii festivalului vor avea posibilitatea să cumpere colecții de NFT-uri unice. Ele vor fi scoase la vânzare pe piața de bunuri digitale Open Sea.