Update. Discursul politicienilor i-a enervat pe cei mai mulți dintre români, nu doar pe medici.

Astfel, vineri seară, zeci de oameni s-au adunat în fața Institutului Matei Balș.

Oamenii cer demisia Guvernului Cîțu, a șefului DSU, Raed Araft și a președintelui Iohannis.

Stire inițială

Revoltător, însă, pentru societatea civilă este modul în care politicienii, Guvernul Cîțu și chiar președintele României, Iohannis, s-au raportat la acest eveniment negru.

Primele care au reacționat, au fost sindicatele din sistemul medical.

Într-o postare pe pagina oficială de internet, Federația Sanitas susține că premierul Cîțu face declarații halucinante, doar cu temă politică.

Nici nu s-a risipit tot fumul de la incendiul din Spitalul Matei BALȘ, familiile pacienților nu știu încă de soarta acestora, angajații care au fost de serviciu, negrii încă de fum stau la coadă la Poliție pentru declarații, iar primul-ministru iese în conferința de presă și ne vorbește cu cinism despre veniturile prea mari ale salariaților din sănătate!

Nimic despre adevărații responsabili/vinovați!

Îi înțelegeam confuzia dacă nu ar fi vorba despre o recidivă: este același om politic care nu foarte demult declara că sănătatea și învățământul nu trebuie să fie priorități naționale!

În tot acest timp noi ne așteptăm la reforme reale!

Ce a declarat Cîțu după tragedia de la Matei Balș

După incendiul de la Matei Balș, premierul Cîțu a încercat să transmită un mesaj dur angajaților din sistem: ieșiți afară din birouri și faceți-vă treaba!

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut că așteaptă de la actualul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, un plan de redresare.

Cu toate acestea, un om nu poate face tot ce nu s-a făcut în ultimii 30 de ani.

Românii cred că toate partidele politice sunt vinovate de eșecul din sănătate

Într-un comunicat, Institutul Matei Balș transmite că va sprijini ancheta deschisă pentru ucidere din culpă, transmite evz.ro

Se fac expertize, cercetări, pentru a se stabili de la ce a pornit incendiul care a îndoliat o țară întreagă.

Primele piste pe care le au pompierii și procurorii sunt defecțiuni la instalația electrică. De fapt, este vorba despre  supraîncărcarea acesteia din cauza aparatelor de oxigen. Într-unul dintre saloane funcționa și o aerotermă întrucât era mult prea frig în această unitate medicală. Spitalele se confruntă cu acceași problemă pe care o au bucureștenii în fiecare iarnă: lipsa căldurii suficiente din cauza defecțiunilor Radet.