Potrivit primarului Ioan Turc, Primăria Bistrița va sista comercializarea spațiilor fără să se efectueze vizite în teren, va implementa o nouă abordare în ceea ce privește urbanismul actual. și va convoca în cadrul comisiei de specialitate, cei mai buni arhitecți din oraș.

Edilul a afirmat aceste lucruri dar a și explicat care a fost motivul pentru care a decis retragerea a două proiecte de hotărâri, de pe ordinea de zi a ședinței.

”Am solicitat retragerea punctului de pe ordinea de zi privind actualizarea Comisiei tehnice și de urbanism pentru ca, la următoarea ședință de Consiliu Local, să venim cu propuneri cât mai bune. Am avut anumite discuții și aștept răspunsuri din partea unor arhitecți foarte bine cotați, nu că cei care sunt în actuala comisie de urbanism nu ar fi dar, ținând cont de faptul că ne dorim ca în municipiul Bistrița abordarea urbanistică să fie cât mai bună, eu cred că avem nevoie de o expertiză pe măsură. De aceea, un tempo din acest punct de vedere cred că poate fi foarte lesne înțeles”, a spus primarul.

De asemenea, acesta a mai anunțat și retragerea de pe ordinea de zi ședinței, a proiectului referitor la comercializarea unor spații comerciale și de prestări servicii.

”Vreau să facem o analiză cât mai corectă pentru a conveni și ce vindem, și ce păstrăm. Timpul a fost unul scurt. Eu cred că este nevoie de o analiză pertinentă în teren pentru a vedea aceste spații cu ochii noștri și pentru a dispune în consecință”, a mai spus primarul.

După cum bistrițenii cunosc prea bine, în timpul celor trei mandate ale primarului Ovidiu Crețu, urbanismul orașului a suferit enorm, din cauza deciziilor fostului edil cu privire la culoarea folosită pentru zugrăvirea blocurilor. Astfel, de exemplu, oamenii s-au trezit cu o oribilitatea de pe strada Crinilor, unde a fost zugrăvit un bloc cu mov și altul cu albastru, în timp ce în spatele acestora se află unul zugrăvit cu roz, toate chiar lângă centrul istoric al orașului.