O acțiune comună a poliției bihorene a condus la depistarea a doi urmăriți internaționali

O acțiune comună a poliției bihorene a condus la depistarea a doi urmăriți internaționali pe raza localității bihorene Gepiu.

Comunicatul IPJ Bihor, precizează că ”luni, 18 ianuarie a.c., la ora 08.40, pe raza localității bihorene Gepiu, poliţiștii Postului de Poliţie Gepiu împreună cu poliţiștii Secţiei nr. 9 de Poliţie Rurală Cefa și cu polițiștii Compartimentului Urmăriri – Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au depistat un bărbat de 26 de ani, din municipiul Oradea și o tânără de 19 ani, din comuna Diosig, județul Bihor, ambii urmăriți internațional”.

Autoritățile austriece au emis pe numele celor doi un Mandat European de Arestare

Autoritățile austriece au emis pe numele celor două persoane câte un Mandat European de Arestare. Ambii erau condamnați la câte 5 ani de închisoare în regim de detenție, pentru comiterea infracțiunii de trafic de migranți, pe teritoriul Austriei, mai precizează sursa citată. Polițiștii români au obținut informațiile despre cei doi prin schimbul de date prin Biroul Sirene – Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională.

Cei doi urmăriți internaționali au fost reținuți și restul cercetărilor și a procedurilor urmează să fie realizate în perioada următoare. Poliţiştii Compartimentului Urmăriri – Serviciul de Investigaţii Criminale i-au prezentat pe cei doi bihoreni unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea. Primul pas în acest sens s-a realizat prin emiterea pe numele acestora a unei ordonanțe de reținere pentru 24 de ore.

Urmăriții internațional vor fi prezentați Curții de apel Oradea

Cele două persoane au fost încarcerate în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Poliţiei Bihorene. În cursul zilei de azi, 19 ianuarie a.c., vor fi prezentați la Curtea de Apel Oradea, cu propunere de arestare provizorie, în vederea predării către autorităţile austriece, încheie comunicatul IPJ Bihor.

Punctele de trecere ale frontierei și frontiera chiar în sine sunt foarte solicitate mai ales la sfârșit și început de an, atât la intrare, cât și la ieșire. În paralel cu fenomenul imigrației, polițiștii se confruntă cu infracțiuni de tot felul și cu descoperirea unor urmăriți internaționali periculoși.