După două zile de negocieri, propunerea USR PLUS pentru conducerea Ministerului Sănătății este medicul Ioana Mihăilă, originară din județul Bihor. În prezent, este secretar de stat în cadrul acestei instituții.

„După două zile de discuții serioase pe care le-am purtat, am convenit să semnăm o completare la acordul de coaliție, una care să aducă proceduri și puncte de vedere care să ducă la creșterea încrederii în parteneri, care să ducă la îmbunătățirea mecanismelor de funcționare a coaliției și, în mod evident, să crească performanța de guvernare.

Află și de ce a cedat USR fără luptă

Formațiunile politice care au constituit această coaliție sunt conștiente de responsabilitatea pe care o au de a asigura o bună guvernare României și a de a pune în practică programul de guvernare pentru care ne-am angajat în fața Parlamentului și de asemenea să urmărim atenția obiectivelor acestui program de guvernare” , a precizat Ludovic Orban, imediat după ședința coaliției, relatează antena3.ro

USR PLUS a cedat! Ioana Mihailă, noul ministru al Sănătății

Propunerea USR PLUS este acceptată de PNL și UDMR și va fi anunțată oficial, astăzi, 21 aprilie.

Ioana Mihăilă are 41 de ani și a activat într-o clinică privată din Oradea, județul Bihor.

De-a lungul timpului a coordonat mai multe proiecte medicale cu scop prevenitiv.

Conduce formațiunea PLUS Bihor din 2019.

Liderii coaliției susțin că reformele în domeniul sănătății vor continua: transparența și eficiența investițiilor în infrastructura spitalicească, reforma managementului spitalelor.

„Guvernul va publica saptamanal datele cu privire la vaccinare, numărul de doze administrate, dispoziția pe centre, procentele de persoane din categoriile prevăzute în actul normativ adoptat de Guvern.

Transparența este o regulă, nu o excepție. Toți miniștrii Coaliției trebuie să ia măsuri pentru creșterea accesului la date publice, transparentizarea execuției bugetare, contracte și achiziții publice acolo unde există”, se specifică în actul adițional al protocolului de guvernare.

Reamintim, Vlad Voiculescu a fost demis din funcția de ministru al Sănătății în urmă cu o săptămână. De atunci, USR PLUS a tot amenințat că iese de la guvernare.