Culmea solidărității USR PLUS a fost că Patzaichin a fost atacat dur, chiar de președintele USR Plus Sulina, Mirel Constantin.

Acesta a menșionat că, va fi „ paznic la oi”. Cu alte cuvinte, sportivul a fost acuzat de interese obscure privind această nominalizare.

În replică, Ivan Patzaichin a dat de înțeles că s-a confundat sportul cu politica.

Cred foarte tare în ideea de a decide transparent, printr-un proces de consultare, cine să fie guvernatorul ARBDD. Tocmai de aceea am acceptat să fiu parte din acest proces, însă am fost surprins de violența atacurilor la adresa mea pe acest subiect.

Sunt mulți oameni de calitate în Tulcea și sunt convins că vor găsi posibilitatea de a colabora și fără mine. Așa că mă voi retrage din această activitate.

Eu n-am avut niciodată alte interese decât de a contribui la dezvoltarea Deltei și la bunăstarea oamenilor săi. Nu doresc să trebuiască să dovedesc mereu și mereu acest lucru, sau prin prezența mea să pun în pericol acest proces.

Sper să continue această consultare, să ducă la rezultate frumoase și le doresc succes celor ce o vor duce la bun sfârșit” , a precizat pe contul personal de Facebook, Ivan Patzaichin.

Ivan Patzaichin nu vrea să fie guvernatorul Deltei. Ce atribuții ar fi avut

Funcția de guvernator ARBDD presupune responsabilitate față de cetățeni, mediu, tursim.

Principalele atribuții sunt prevenirea braconajului, a pescuitului ilegal, promovarea tursimului românesc.

Ivan Patzaichin este ambasador onorific al mai multor evenimente care promovează Dunărea, sportul, rezervațiile naturale.

A fost decorat în anul 2019 cu Ordinul Steaua României , în semn de mulțumire pentru performanțele sportive și implicarea în promovarea sportului și turismului românesc.

Iată ce scria europarlamentarul Dacian Cioloș despre Ivan Patzaichin cu doar câteva zile înainte de retragerea acestuia:

Pe Ivan am onoarea să-l cunosc de mulți ani. Dincolo de performanțele sportive magice, i-am cunoscut și îi apreciez latura umană profundă, modestia, atașamentul lui deplin pentru pământul natal deltaic, care este o valoare și un simbol al României, așa cum este și Ivan.