Potrivit reprezentanţilor USR PLUS, în cartierele de case nu se mai doreşte construirea de blocuri, iar în acest sens, USR PLUS a solicitat o serie de reglementări ferme care să împiedice ridicarea acestor clădiri.

Consilierii USR PLUS din cadrul Consiliului Local Municipal Arad au făcut recent un anunţ potrivit căruia partidul se opune construirii de noi blocuri în cartierele de case, chiar dacă „recent, cu toată opoziția consilierilor USR PLUS, Consiliul Local al Municipiului Arad a adoptat un PUZ care prevede construcția de blocuri într-o zonă de case din cartierul Aradul Nou”.

USR PLUS: „am votat împotriva acestui PUZ”

„Proiectul a trecut deoarece au fost destui alți consilieri care l-au considerat oportun. Asemenea construcții nu sunt singulare în orașul nostru, ele ridicându-se în mai toate cartierele de case (Pârneava, Aradul Nou, Grădiște), aducând neajunsuri locuitorilor: mașini parcate pe străzi înguste, aglomerație și nu de puține ori mizerie și gunoaie. Proiectul amintit prevede construcția a trei imobile cu câte patru nivele, fiecare nivel cu un apartament.

Având în vedere că suprafața unui nivel/apartament este de aproximativ 200 de metri pătrați, este foarte probabil ca ulterior să se efectueze o reapartamentare. Așadar, există șansa ca pe trei locuri de casă din Aradul Nou să locuiască 24 de familii, în imobile care vor avea în total 12 locuri de parcare. Întrebarea noastră este unde vor sta mașinile celor care dețin aceste apartamente?

Sau se va renunța la spațiul verde pentru a construi parcări suplimentare? Arhitectul șef al municipiului nu a putut răspunde la aceste întrebări, adresate de consilierii USR PLUS. A replicat doar că proiectul respectă cerințele legale și că astfel de situații se vor reglementa prin noul PUG, adică peste vreo doi ani.

Punându-ne în locul oricărui cetățean care a achiziționat o casă și care evident nu își dorește densitatea unui cartier de blocuri, am votat împotriva acestui PUZ și la fel vom face ori de câte ori se va repeta situația. De asemenea, am cerut reglementări locale ferme, care să interzică ridicarea de blocuri în cartierele de case”, au transmis consilierii USR PLUS.