Își răsplătesc oamenii fideli, care au alergat în campanie electorală, din ușă în ușă.

Numai că în interiorul alianței au apărut deja primele nemulțumiri.

Au fost promovați mai mult prietenii lui Dan Barna, copreședintele USR PLUS, oameni din Transilvania, iar filialele din sudul-țării au fost neglijate.

 USR Plus- Șefa secretarelor, cap de listă. Nimeni din afară

Chiar dacă oamenii din partide care au fost alături de liderii lor se bat pentru postul de secretar de stat,  nu înseamnă că vor face cafea și vor răspunde la telefon.

Secretarul de stat dintr-un minister este persoana care se ocupă de strategiile din minister și elaborează politici publice. Este o funcție publică de conducere, remunerată cu peste 15 000 de lei lunar.

Demagogia USR PLUS este evidentă, la fel ca la toate celelalte partide.

Deși fac precizarea că au lansat apel de candidaturi la începutul lunii ianuarie și pentru persoane care nu sunt înscrise în partid, numirile sunt exclusiv politice.

Prima propunere a lui Dan Barna este Elena Tudose.

Mai exact, copreședintele s-a gândit din timp la acest aspect și a înființat postul de secretar de stat la cabinetul vicepremierului.

Astfel, Elena Tudose, absolventă de SNPSA, cu un doctorat în management, care anterior a fost șefa secretarelor la USR, va fi acum secretar de stat. Alte date despre ea nu se cunosc,decât că a lucrat la USR.

USR PLUS- Cine este sibianul care va lucra la Ministerul Educației

Radu Szekely, fondatorul școlii Şcolii Finlandeze de la Sibiu, va fi secretar de stat la Ministerul Educației. Se mizează pe experiența acumulată la Comisia Europeană, ca expert .

La Minsterul Sportului va merge Adrian Cârstea, tot un apropiat lui Dan Barna, iar la Ministerul Economiei va lucra Vlad Sinca, un tânăr care a fost angajat în mai multe multinaționale din energie.

Acestea nu sunt toate numirile. Într-o declarație de presă, USR Plus susșine că vor mai face numiri în perioada următoare.

USR Plus are în vizior și posturi de prefect și  subprefect în județe precum Sibiu, Cluj.