Emily Lawson, în vârstă de 101 ani, a fost vaccinată anti-COVID-19

O femeie de o vârstă impresionantă a fost vaccinată recent în Marea Britanie. Emily Lawson, în vârstă de 101 ani care s-a născut într-o perioadă în care omenirea era devastată de virusul gripei spaniole, a fost vaccinată anti-Covid în Scoţia.

Emily Lawson a primit prima doză a unui vaccin anti-Covid-19 din partea NHS Greater Glasgow and Clyde, o divizie a sistemului naţional de sănătate din Marea Britanie. Starea de sănătate a pacientei este foarte bună pentru vârsta dumneaei, iar atitudinea ei este un adevărat exemplu pentru contemporani. Încrezătoare ea s-a descurcat singură și a fost deosebit de liniștită în momentul vaccinării.

A fost ”doar o altă vaccinare”, a spus Emily. Ea s-a născut în anul 1919

Supraviețuitoarea noastră, care a viețuit în două secole atât de provocatoare, este hotărâtă să depășească și această pandemie. A fost „doar o altă vaccinare”, a declarat Emily, născută în 1919 în perioada în care omenirea se confrunta cu pandemia care a ucis aproximativ 50 de milioane de oameni în întreaga lume.

Marea Britanie se confruntă în prezent cu probleme deosebit de mari cauzate de COVID-19 și variantele ei care au fost descoperite. Sistemul de sănătate britanic, deosebit de performant de altfel, este copleșit de actuala situație. Premierul britanic a făcut apel la cetățeni pentru a respecta măsurile de protecție în urma creșterii numărului de infectării în Regatul Unit. În Londra se estimează că un număr important de cetățeni au fost infectați cu COVID-19. Peste 5% din populația capitalei a trecut prin boală.

Campania de vaccinare a fost lansată și în Marea Britanie și momentan ambele variante ale vaccinului au fost aprobate. Se dorește ca astfel procesul să fie urgentat și cât mai mulți oameni să fie protejați până în primăvară. Guvernul britanic speră să vaccineze 15 milioane de oameni împotriva maladiei Covid-19 până în februarie. Vaccinările se realizează preponderent din categoriile persoanelor vulnerabile. Până acum, peste 3,2 milioane de britanici au primit prima doză a unui vaccin anti-Covid – 19.