Potrivit unui comunicat transmis de MApN, persoanele cu vârste de peste 60 de ani care doresc să se vaccineze și au documente de identitate valabile se vor putea prezenta, începând de sâmbătă, 8 mai, direct la centrele de vaccinare care funcționează în cele 11 spitale militare ale Ministerului Apărării Naționale, din București, Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Focșani, Galați, Iași, Pitești, Sibiu și Timișoara, pe tot parcursul intervalului orar de funcționare.

Populaţia generală cu vârsta de până în 60 de ani care doreşte să se vaccineze fără programare se va putea prezenta la aceleaşi centre după ora 14,00 şi până la terminarea programului.

MApN precizează că imunizarea efectivă şi timpul de aşteptare al persoanelor care nu sunt programate pot fi condiţionate de capacitatea centrului respectiv şi de numărul persoanelor programate prin platformă la vaccinare în acel centru, care vor avea prioritate. Suplimentar, în funcţie de capacitatea de vaccinare a centrului şi disponibilitatea dozelor de vaccin, vor fi eliberate bonuri de ordine celor care se prezintă direct la centrele de vaccinare.

Toate persoanele imunizate vor fi înregistrate direct în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor (RENV) şi vor primi adeverinţa de vaccinare, conform procedurilor.

În acelaşi timp, maratonul vaccinării continuă în centrele de vaccinare ale spitalelor militare din Braşov, Bucureşti, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi şi Timişoara până marţi, populaţia generală care doreşte să se vaccineze putându-se prezenta în aceste centre la orice oră şi fără o programare prealabilă.

În total, pentru toate centrele de vaccinare situația este următoarea

S-au administrat în ultimele 24 de ore 76.078 de doze din serul de la Pfizer, până acum fiind folosite     4.642.854 în total.

S-au administrat în ultimele 24 de ore 8.217 de doze din serul produs de Moderna, până acum fiind folosite 507.028 în total.

S-au administrat în ultimele 24 de ore 6.711 de doze din serul de la AstraZeneca, până acum fiind folosite 628.686 în total.

Și, în sfârșit, s-au administrat în ultimele 24 de ore 1.495 de doze din serul de la Johnson&Johnson, până acum fiind folosite 2.654 în total.

În total în România s-au administrat 92.501 de doze de vaccin, până la această oră fiind administrate 5.781.222 de doze

În momentul de față sunt 132 de reacții adverse în curs de investigare.