Astfel, vaccinarea   anti- Covid  fără programare pe platforma special creată va fi posibilă. Oamenii vor putea apela direct la medicul de familie de la sfârșitul lunii aprilie.

Anunțul privind noile reguli ale vaccinării a fost făcut de coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță.

Concret, românii se vor putea vaccina direct în cabinetele medicilor de familie, așa cum se întâmplă pentru celelalte vaccinuri.

El spune că va fi folosit vaccinul AstraZeneca, controversat în toată lumea și în circuit va intra și cel produs de Johnson&Johnson.

„Cred că spre sfârșitul lunii aprilie, începutul lunii mai, vom începe vaccinarea și în cabinetele medicilor de familie, în mod deosbit cu vaccin de la Johnson&Johnson și foarte probabil și AstraZeneca, fără să mai existe posibilitatea de programare în platformă. Medicii de familie își vor evalua persoanele pe care le au în evidență și le vor programa”, a spus Valeriu Gheorghiță, la Digi 24.

Vaccinare anti- Covid, fără programare. Organizatoric nu vede probleme

Chiar dacă România a ajuns la  peste  un milion de oameni vaccinați, din punct de vedere organizatoric au fost probleme. Oamenii au raportat blocaje, fie din lipsa dozelor, fie din cauza haosului de la centrele de vaccinare.

În județele Caraș-Severin, Bihor, Cluj, Timiș au fost cele mai multe probleme.

Te poți vaccina și dacă ai avut Covid. Medicii îți spun de ce și cum

Cu toate acestea, medicul Valeriu Gheorghiță se arată entuziasmat de modul în care se face vaccinarea în România.

„Din punct de vedere organizatoric, este un vaccin care se pretează mai bine pentru a merge cu centre mobile de vaccinare sau în centre de tip drive-through sau, de asemenea, pentru echipe mobile sau în localități din mediul rural

E o situație pe care o anticipam. Până la un anumit punct, oamenii vin în centrele de vaccinare. După un anumit punct, oamenii nu se mai deplasează.  Pentru că se vaccinează procentul de persoane care își doreau foarte tare vaccinul.  Rămân ulterior cei care nu sunt convinși și cei care ar vrea, dar nu pot să ajungă. Și atunci preferă să aștepte sau pur și simplu renunță”,  a precizat Valeriu Gheorghiță, la Digi 24.