A doua capanie națională de vaccinare COVID-19 prevede vaccinarea personalului cultelor religioase

A doua campanie națională de vaccinare COVID-19 prevede vaccinarea personalului cultelor religioase. Programarea este deja în mare măsură realizată. La Episcopia Greco-Catolică de Maramureș, Preasfințitul Vasile Bizău deschide lista celor care consimt să fie vaccinați. Preasfințitul consideră că „darul sănătății este unul prețios și, de aceea, se cuvine să-l păstrăm cu grijă, făcând tot ce depinde de noi, folosindu-ne de ceea ce avem la dispoziție pentru a-l menține în bunăstare”.

Preasfințitul Vasile Bizău a acordat un interviu pentru Graiul Maramureșului deosebit de echilibrat, de interesant și de amplu, prezentând poziția oficială a episcopiei și cea umană, personală. Preasfinția Sa crede providențială posibilitatea personalului clerical și neclerical din cadrul cultelor religioase de a beneficia de vaccinare în cea de-a doua etapă națională de vaccinare a populației din România.

La Episcopia Greco-Catolică de Maramureș, Preasfinția Sa Vasile Bizău a declarat entuziasmat că se consideră privilegiat că deschide lista celor care doresc vaccinul

Programările pentru vaccinare au început. Preasfinția Sa Vasile Bizău a declarat entuziasmat că se consideră privilegiat că deschide lista celor care doresc a fi vaccinați. Programul complet al vaccinărilor urmează să fie realizat conform procedurilor stabilite.

”Personal, consider că darul sănătății este unul prețios și, de aceea, se cuvine să-l păstrăm cu grijă, făcând tot ce depinde de noi, folosindu-ne de ceea ce avem la dispoziție pentru a-l menține în bunăstare. Pentru a nu risca o îmbolnăvire prin contagierea cu virusul SARS-Cov 2, știința medicală ne propune un instrument simplu pentru a fi scutiți de infectare și acest mijloc este vaccinarea.

Și în actuala criză sanitară, la fel ca în alte situații de boală, apelăm cu încredere la medici și la sistemul sanitar care are menirea de a fi în slujba sănătății oamenilor. Apreciez faptul că vaccinarea este liberă și așa se cuvine a rămâne pentru ca fiecare persoană să poată decide pentru sine ceea ce este mai bine de făcut pentru a-și îndeplini datoria de a se îngriji de sănătatea proprie și a celor din jur”, a declarat cu convingere înaltul prelat al Episcopiei Greco-Catolice de Maramureș.