Prefectul Mircea Abrudean a anunțat că vor fi amenajate centre de vaccinare în spitale, dar și în săli de sport. Pentru cei care nu au posibilitatea să ajungă în Municipiul Cluj-Napoca, se vor deschide centre în localități precum Florești, Baciu, Mociu sau Călățele.
Conform ziarului Monitorul de Cluj, Mircea Abrudeana declarat pentru EBS Radio următoarele:

„În Cluj-Napoca avem și CD-ul de pe Moților, și ambulatoriul CFR de pe strada Câmpeni, dar vom avea și săli de sport ale unităților de învățământ, pentru că este o recomandare a celor care se ocupă la nivel național de vaccinare să avem și structuri de acest gen care permit fluxuri mai ușor de realizat acolo, pentru că se fac din structuri modulare și permit zone de așteptare mai generoase, inclusiv înainte și după vaccinare. Vorbim de spații care trebuie să funcționeze în forma aceasta șase luni. Chiar dacă procesul de învățământ, să sperăm, va fi reluat cât mai curând, în sistemul clasic, față în față, probabil că sălile de sport nu vor fi folosite deocamdată și atunci vor putea fi utilizate ca centre de vaccinare.”

Se vehiculează tot felul de teorii despre vaccinarea împotriva COVID-19. Cel mai în masură să ne informeze, medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, a prezentat detalii din strategia de vaccinare . Vor fi între 850 și 900 de centre de vaccinare în toată țara, plus caravane mobile, iar ținta este ca în 6 luni să avem 13 milioane de români vaccinați, ceea ce ar asigura imunizarea colectivă.

„Strategia de vaccinare din România este perfect compatibilă cu toate recomandările de la nivelul UE şi OMS. Campania de vaccinare şi cea de comunicare sunt în deplin acord cu toate recomandările de la nivelul UE. Avem datoria să derulăm o activitate de comunicare şi informare transparentă şi onestă pentru ca toate persoanele să aibă toate informaţiile pentru a hotărî dacă se vaccinează sau nu se vaccinează” a spus dânsul.

„Vaccinarea e un drept, nu o obligație”, a precizat coordonatorul campaniei de vaccinare, adăugând că în România se vor folosi doar vaccinuri autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului, care vor îndeplini toate standardele de siguranță și eficacitate.

Conform anunţurilor, campania de vaccinare anti-COVID-19 este așteptată să înceapă în luna ianuarie în țara noastră.